De Boer: ''Feyenoord gaat dit niet meer weggeven''

De Boer: ''Feyenoord gaat dit niet meer weggeven''

Ronald de Boer denkt niet dat De Klassieker van zondagmiddag nog écht een rol in de titelstrijd gaat spelen. ''Het gat is te groot en Ajax moet ook nog naar PSV'', aldus de voetbalanalist in De Telegraaf. Hij ziet Feyenoord de voorsprong van zes punten niet meer weggeven.

''Feyenoord heeft een ideale uitgangspositie. Een gelijkspel zal voor hen voelen als een overwinning. Ik denk dat ze het heel compact neer gaan zetten en gaan proberen te profiteren van een foutje in de opbouw bij Ajax. Zelfs als Ajax zou winnen, denk ik dat de titelstrijd beslist is'', zegt De Boer.

De Boer snapt wel waarom Feyenoord al het hele seizoen bovenaan staat. ''Ik vind dat ze een team hebben met een sterk verdedigend blok en veel ervaring. Daardoor presteren ze heel stabiel. Een groot verschil met Ajax is ook dat Feyenoord in aanvallend opzicht niet zo afhankelijk is van één of twee spelers. Bij Ajax moet het toch vooral van Dolberg en Klaassen afkomen, terwijl je bij Feyenoord behalve Jørgensen veel spelers hebt die gemakkelijk scoren.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties