Feyenoord Onder 18 verslaat VVV-Venlo Onder 19

Feyenoord Onder 18 heeft gedaan wat het moest doen tegen hekkensluiter VVV-Venlo Onder 19. Het elftal van trainer Jan Gösgens was op Varkenoord met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit Limburg. Voor de thuisploeg scoorden Robin Polley (2x) en Sergi Roeleveld. ‘Drie belangrijke en dik verdiende punten voor ons,’ aldus Feyenoord-coach Gösgens.

Al snel bleek dat de Rotterdamse gastheren de betere partij waren. Na zo’n tien minuten spelen werd dat overwicht omgezet in een voorsprong, nadat Xander Buitenhek op het middenveld de bal veroverde en Robin Polley bediende. De Feyenoord-aanvaller bleef voor het VVV-doel koel en tekende voor de 1-0.

Tien minuten later was de wedstrijd opeens weer in evenwicht. Een fout in de Feyenoord-verdediging werd door de Limburgers afgestraft. Op slag van rust kwam Feyenoord Onder 18 opnieuw op voorsprong, nadat Sergi Roeleveld een vrije trap schitterend in de kruising schoot.

Opnieuw Polley tekende zo’n twintig minuten voor tijd voor de beslissing in de wedstrijd. ‘Vervolgens hebben we ook nog kansen gehad op de 4-1 en 5-1. Al met al was dit een verdiende overwinning: op basis van het spel, maar ook op basis van de inzet,’ aldus Gösgens.

Feyenoord Onder 18 – VVV-Venlo Onder 19 3-1
10’ 1-0 Robin Polley
21’ 1-1
40’ 2-1 Sergi Roeleveld
71’ 3-1 Robin Polley

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Elmensdorp, Van de Ende, Van Mullem, Anez; Buitenhek (85’ Blesgraaf), Van der Wilden, Roffelsen (75’ Choukoud); Polley, Van Wetten en Roeleveld (80’ Kubilinskas).

Feyenoord Onder 17 kan niet overtuigen tegen AZ
Feyenoord Onder 17 heeft slechte zaken gedaan in de strijd om de landstitel. In Alkmaar gingen de Rotterdammers met 3-1 onderuit tegen directe concurrent AZ Onder 17. ‘Een verdiende nederlaag,’ zo vond trainer Cor Adriaanse. ‘Zeker op basis van ons spel.’

Feyenoord begon ronduit zwak aan het duel en keek al na drie minuten tegen een achterstand aan. ‘We wonnen in de eerste helft amper duels en werden bij vlagen overlopen op het middenveld,’ constateerde Adriaanse. De 2-0 na 19 minuten spelen kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Een opsteker was de aansluitingstreffer van Cheick Touré, een minuut na de tweede goal van AZ.

Hoewel Feyenoord ook na de pauze niet thuis gaf, kregen de Rotterdammers nog wel kansen. Touré was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot scheerde langs de paal. Een fout in de 55ste minuut van Jordie van Leeuwen zou uiteindelijk het duel beslissen. De Feyenoord-doelman wilde een van zijn middenvelders aanspelen, maar leverde de bal juist in bij een aanvaller van AZ, die wel raad wist met dat cadeautje. Adriaanse: ‘Bij balverlies gaven we vandaag gewoon veel te veel ruimte weg. Daardoor werden we vaak makkelijk uitgespeeld. Dat vormde echt de basis voor de nederlaag.’

AZ Onder 17 - Feyenoord Onder 17 3-1
3’ 1-0
19’ 2-0
20’ 2-1 Cheick Touré
55’ 3-1

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi, Lewis, Geertruida, Smeulers (71’ Wong Si-Kwie); El Bouchataoui (62’ Loshi), Kökcü, Burger (62’ Reemst); Huijgen (62’ Kalentjev), Touré en Azarkan (62’ Amadin).

Feyenoord Onder 15 onderuit bij effectief VVV
Feyenoord Onder 15 is tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. In Limburg werd met 4-1 verloren van hekkensluiter VVV-Venlo. Daardoor kan er definitief een streep worden gezet door de titelaspiraties.

Het leek er in eerste instantie absoluut niet op dat Feyenoord in Venlo als verliezer van het veld zou stappen. De Rotterdammers waren duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft en kregen ook zat kansen. Probleem was dat die niet werden verzilverd. VVV loerde op zijn beurt op de counter en bij de eerste beste grote kans voor de thuisploeg, kort na de rust, was het meteen raak. Een paar minuten later verdubbelde VVV zelfs de voorsprong. ‘En dan sta je dus plots met 2-0 achter en sluipt er een beetje ongeloof in de ploeg,’ zo zag trainer Jeffrey Oost.

Pas na de 3-0 na bijna een uur spelen herpakte Feyenoord zich weer. Sem Valk gaf de bezoekers met een rake kopbal nog wat hoop. Oost: ‘Maar we bleven te slap in de afwerking. VVV was al met al veel effectiever en maakte in de laatste minuut ook nog de 4-1, omdat het even open huis was bij ons achterin. Wij misten vandaag wel flink wat spelers die normaal gesproken een voortrekkersrol hebben. Dat verschil was merkbaar op het veld, maar dan nog had deze nederlaag niet gehoeven, als we onze mogelijkheden gewoon hadden benut.’

VVV-Venlo Onder 15 - Feyenoord Onder 15 4-1
37’ 1-0
39’ 2-0
58’ 3-0
60’ 3-1 Sem Valk
70’ 4-1

Opstelling Feyenoord Onder 15: Pak; Van der Sloot, Brugman, Van der Zeeuw, Christoffel; Valk, Ben-David dos Santos (40’ Zouan), Zitman; Esajas, Dalen en Deurloo (40’ Omgba).

Feyenoord Onder 13 loopt averij op tegen Brabant United
Feyenoord Onder 13 is zaterdag tegen een terechte nederlaag opgelopen. De ploeg van trainer Gaston Taument zag Brabant United twee keer scoren, voordat het zelf wat terugdeed. In de slotfase kregen de Rotterdammers het vervolgens niet meer voor elkaar om een punt uit het vuur te slepen: 2-1.

In het eerste bedrijf was de thuisploeg de bovenliggende partij. ‘Wij kwamen tekort op verschillende vlakken,’ vertelde Taument. ‘Zij wonnen de “tweede ballen” en wonnen in totaal sowieso meer duels.’

De 1-0 voorsprong, uit een lage hoekschop, was dan ook zeker niet tegen de verhoudingen in. Na de pauze kwamen de gastheren zelfs op 2-0. Taument: ‘Wij krijgen een vrije trap, maar door miscommunicatie binnen onze ploeg kunnen zij vervolgens één op één komen met onze doelman, en scoren.’ Het antwoord van Feyenoord volgde acht minuten later (via Jamal Ourhis), waarna de Rotterdammers in de slotfase wél goed voetbal lieten zien. Invaller Hagos Zerisenay kwam met een kopbal (net over) nog in de buurt van de gelijkmaker, maar deze was gezien de verhoudingen niet terecht geweest.

Brabant United Onder 13 – Feyenoord Onder 13 2-1
17’ 1-0
44’ 2-0
52’ 2-1 Jamal Ourhis

Opstelling Feyenoord Onder 13: Reith; Van Wingerden, Van der Linden, Bogarde, De Moes; Mohamedhoesein (31’ Oetoehganal), Rais, Ourhis; Daleman, Groen en Felicia (44’ Zerisenay).