Overeenkomst voor Feyenoord voetbalschool in Egypte

Overeenkomst voor Feyenoord voetbalschool in Egypte

In bijzijn van Karim El Ahmadi, Dirk Kuyt en technisch directeur Martin van Geel heeft Feyenoord in De Kuip een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Egyptische Modern Group voor een commerciële voetbalschool in Egypte. Komende zomer opent de voetbalschool op twee locaties in Cairo en Ismaïlia.

‘We zijn bij Feyenoord terecht gekomen omdat dit een club is met een zeer goede jeugdopleiding, die ons verder kan helpen met de ontwikkeling van onze jeugdspelers en -trainers,’ zegt Mohamed Boghdady, general manager van Modern Group. ‘We hebben de afgelopen periode met veel Europese clubs gesproken, maar de methode die Feyenoord hanteert, spreekt ons het meest aan. We zijn bovendien erg enthousiast geraakt door de gesprekken die we met de club hebben gevoerd en de ontvangst die we hebben gekregen in De Kuip.’

Met de samenwerkingsovereenkomst in Egypte wordt het internationale programma van Feyenoord verder uitgebreid. Feyenoord is inmiddels in vier werelddelen structureel actief. Zo heeft Feyenoord een partnership met twee clubs in de Verenigde Staten (St Louis Scott Gallagher en Tennessee SC) en een samenwerkingsverband met Free State in Zuid-Afrika en V-Varen Nagasaki in Japan. Eerder werkte de club al een seizoen lang intensief samen met de Delhi Dynamos in de Indiase Superleague.

Komende zomer is Feyenoord wederom met Shell actief in Nigeria en worden er voetbalkampen en clinics georganiseerd in Litouwen, Polen, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Canada. Eerder dit seizoen was Feyenoord ook al actief in diezelfde landen plus Vietnam, Algerije, Guinee en China. Ook kreeg Feyenoord Onder 18 de kans om kosteloos deel te nemen aan een toernooi/trainingskamp in Florida.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties