Vilhena: ''Ik denk dat Sparta een belangrijke les was''

Vilhena: ''Ik denk dat Sparta een belangrijke les was''

Na een dramatische eerste (en een veel betere tweede) helft was het uiteindelijk Tonny Vilhena die sc Heerenveen - Feyenoord besliste. Na een mooie actie schoot de middenvelder de bal in de verre hoek, achter doelman Erwin Mulder. Toch benadrukt de matchwinnaar dat de overwinning een teamprestatie was: "We hebben als team gestreden vandaag."

Feyenoord begon erg zwak aan de wedstrijd in Heerenveen. "In de eerste helft kwamen we niet aan voetballen toe en speelden we vaak de lange bal. Dat hebben we goed recht gezet en we zijn in de tweede helft meer gaan voetballen", aldus Vilhena tegenover RTV Rijnmond. "Je weet dat je hier gefocust moet zijn. Ik denk dat Sparta voor ons een hele belangrijke les was. Je moet elke wedstrijd winnen."

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kan zich nu volledig gaan richten op de uitwedstrijd bij Ajax over twee weken. Of Vilhena daarbij kan zijn is nog niet duidelijk. Deze week krijg de middenvelder te horen of zijn schorsing voor een 'elleboogstoot' op Matthias Pogba in het duel tegen Sparta zal blijven staan. Zelf wil hij er niet veel over kwijt. "Wat gaat komen zullen we wel zien. Ajax is nog ver, we gaan nu eerst de interlandperiode in", aldus Vilhena, die door Danny Blind is opgeroepen voor Oranje.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties