Kuyt: ''Ik weet hoe het voelt om te winnen van Ajax''

Kuyt: ''Ik weet hoe het voelt om te winnen van Ajax''

De overwinning in Heerenveen is in veel opzichten erg belangrijk voor Feyenoord. De Rotterdammers behouden niet alleen een ruime voorsprong op Ajax: het elftal van Giovanni van Bronckhorst laat niet voor het eerst dit seizoen zien over karakter te beschikken. Een waardige toekomstige kampioen als het aan aanvoerder Dirk Kuyt ligt.

Het is al vaker gezegd en geschreven: Feyenoord heeft veel moeite met het domineren van uitwedstrijden. Kuyt zag het in Heerenveen de eerste helft niet goed gaan. “Wij begonnen zeer matig aan de wedstrijd, Heerenveen bleef er vol op gaan en we wisten ons even geen raad meer. Het vertrouwen dat wij het hele seizoen al hadden, was niet op het veld te zien. Daarom ben ik ook zo blij dat wij het in de tweede helft recht hebben kunnen zetten. Door karakter te tonen laten we zien een echte kampioenskandidaat te zijn”, verklaart de aanvoerder tegenover Het Algemeen Dagblad.

Over twee weken is de ArenA het strijdtoneel voor, misschien wel de spannendste en meest beladen Klassieker in jaren. Feyenoord wint zelden in Amsterdam, maar kan de afgelopen jaren wel terugkijken op uitstekende wedstrijden waar een overwinning niet had misstaan. “Ik ben erg blij dat wij vandaag hebben gewonnen, maar nu moeten we ons richten op Ajax-uit. Het wordt tijd dat wij daar gaan winnen, gelukkig weet ik hoe het voelt om daar te winnen.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties