''Voorkomen dat er straks volop politie-inzet nodig is''

zaterdag 18 maart 2017 16:47 44.114 keer bekeken 152 reacties Pro Shots

Feyenoord City blijft de tongen losmaken. De stad Rotterdam staat nog niet te springen om de noodzakelijke veertig miljoen aan aandelen aan te schaffen.

Vooral het mobiliteitsprobleem blijft een heet hangijzer. Leefbaar Rotterdam ziet het als ‘een breekpunt’.
Raadslid Luuk Wilson vertelt aan het AD: "Dun ijs waar je zó doorheen zakt. Nu is het ijs misschien wat dikker, maar ik zie een enorm wak: mobiliteit. Daar is niets aan gedaan. Ik zie het niet zitten dat dit stuk stad straks 75 jaar op slot zit. Wij gaan niet akkoord als het vervoer niet goed is geregeld.’’ 

Ook D66 ziet nog veel problemen aan de horizon. Raadslid Jos Verveen is ‘nog niet overtuigd’ van de haalbaarheidsstudie van Feyenoord City. "Zo’n multisportclub is best slim bedacht, maar het is allemaal te weinig concreet." Ook de relatie tussen de Feyenoordleiding en de supporters moet een stuk beter. "Er moeten concrete afspraken worden gemaakt om die relatie te verbeteren. Om te voorkomen dat er straks volop politie-inzet nodig is bij het nieuwe stadion."

Raadslid Jan-Willem Verheij (VVD), voorstander van een verbinding tussen Feyenoord City en Kralingse Zoom, wil ook duidelijkheid wat betreft de mobiliteit. "Je kunt mensen nu eenmaal niet uit de auto praten. Als je dit niet goed regelt, staan er straks wéér massa’s geparkeerde auto’s in Vreewijk en Feijenoord."

PvdA-fractievoorzitter Leo Bruijn is ‘overtuigd van de wens en de noodzaak van een nieuw stadion’. "Maar ik zet wél vraagtekens bij de ontwikkeling van de rest van Feyenoord City. Die moet ook van de grond komen."

Alleen CDA-fractievoorzitter Sven de Langen is echt positief. "Ik ben heel erg enthousiast. We moeten er alles aan doen om dit overeind te houden. Feijenoord en IJsselmonde kunnen dit heel goed gebruiken. Dit is essentieel voor de ontwikkeling van dit gebied. Al vind ik wel dat we naast alle commerciële ontwikkelingen de menselijke maat in de gaten moeten houden."

Het college van b en w zal, wat betreft de plannen, een positief advies naar de raad te sturen. Op 20 april hakt de gemeenteraad een knoop door over het aandelenpakket van 40 miljoen euro, 60 miljoen euro voor de grondaankoop en 35 miljoen euro voor infrastructuur.

Laatste headlines
152 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 45 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 63899 leden - Op dit moment zijn 1136 mensen actief, waarvan 435 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting