De tegenstander: Heerenveen onherkenbaar sinds winterstop

zaterdag 18 maart 2017 11:47 27.015 keer bekeken 82 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Sc Heerenveen ging de winterstop in als trotse nummer vier, die wellicht stiekem hoopte nog een aanval te kunnen doen op de top drie. In 2017 wist de ploeg echter nog maar twee van de negen competitieduels te winnen, waardoor de Friezen zijn gezakt naar de achtste plaats van de Eredivisie.

‘Iedereen heeft recht op een slechte wedstrijd, maar niemand heeft recht op een slechte mentaliteit.’ Trainer Jurgen Streppel sprak afgelopen zaterdag harde woorden nadat zijn ploeg met maar liefst 4-1 onderuit was gegaan bij Excelsior. In Rotterdam-Kralingen kwam Heerenveen onherkenbaar voor de dag – zeker in vergelijking met de sterke eerste seizoenshelft – wat resulteerde in de grootste nederlaag van het seizoen.

Streppel stak de hand ook in eigen boezem na de oorwassing op Woudestein. ‘Ik heb simpelweg de verkeerde opstelling gekozen,’ sprak de coach, die net als een week eerder tegen Go Ahead Eagles een vrij aanvallende formatie het veld in had gestuurd. Tegen de hekkensluiter kwamen de Friezen in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Later in de week was Streppel al weer een stuk positiever. Zo benadrukte hij dat zijn ploeg dichter bij de vierde plaats staat dan bij de negende. Het glas lijkt ondanks alles dus halfvol in Friesland, voorafgaand aan het duel met Feyenoord. Tegen de koploper hoopt Heerenveen zich zondag dan ook te herpakken. Streppel: ‘Een mooiere wedstrijd om je te revancheren kan ik me niet voorstellen.’

Laatste headlines
82 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 28 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 63450 leden - Op dit moment zijn 85 mensen actief, waarvan 97 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting