Botteghin: ''Juventus-defensie huiswerk voor mij''

Botteghin: ''Juventus-defensie huiswerk voor mij''

Eric Botteghin kijkt niet per se voor zijn plezier naar de Champions League-wedstrijden. Nee, de mandekker van Feyenoord kijkt altijd naar het Italiaanse Juventus. Het is zelf opgelegd huiswerk van de Braziliaan.

''Kijk hoe ze spelen! Kijk hoe ze staan! Ze helpen elkaar altijd, ze staan precies goed, ze weten hoe ze het moeten neerzetten. Het is huiswerk voor mij en Feyenoord'', zegt Botteghin met veel bewondering in De Telegraaf.

Chiellini is zijn favoriet. Hij speelt niet te hard volgens Botteghin. ''Die wil gewoon elke bal veroveren. Ik houd daar wel van. Dan zeggen mensen hier dat die jongens niet met ruimte in hun rug kunnen spelen. Maar als je het met elkaar goed neerzet, lukt dat altijd.''

Als Feyenoord kampioen wordt, kan hij de ploeg mogelijk treffen op het miljoenenbal. ''Dat is toch een ander level, heb ik deze week weer gezien. Je wil jezelf steeds blijven uitdagen. Daarom kan ik niet wachten om met Feyenoord kampioen te worden. In de laatste acht wedstrijden moet daarvoor alles wijken.''

Lees meer over
Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties