Ochtendjournaal: Feyenoord reageert exemplarisch na zure week

Ochtendjournaal: Feyenoord reageert exemplarisch na zure week

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de ruime zege op AZ (5-2) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant heeft Feyenoord zich goed weten te herstellen na de onverwachte nederlaag tegen Sparta vorige week. Veel zaken klopten weer bij de koploper: dynamiek, wisselwerking, overtuiging en scorend vermogen. Dat de Rotterdammers een uiterst zwak AZ troffen en alsnog twee makkelijke tegentreffers kreeg mocht niet baten. De aandacht ging gisteren vooral uit naar het derde doelpunt van Feyenoord: met een ferme heupdraai kaatst Jorgensen de bal met zijn borst in de loop van Kuyt, die diagonaal de bal binnen ramt. Het was een typisch Kuyt-doelpunt. Maar de fraaie assist van de Deense topscorer was misschien nog wel kenmerkender voor de prestaties die Jorgensen dit seizoen levert.

“Iedereen houdt van Jorgensen”, kopt de Telegraaf. De Deense topscorer geeft Feyenoord op het juiste moment injectie en dat had het team nodig. Met af en toe een inzinking (Uitgeschakeld door Vitesse in de beker, Sparta uit) en stroef veldspel, was het nog maar de vraag of Feyenoord zich mentaal weer kon opladen na een tegenslag. De droogte van Jorgensen werd doorbroken in de stralende Kuip. Het team hoeft niet in kampioensvorm te zijn, zolang de spits dat maar is. Tegen de Alkmaarders was niet iedereen in vorm, maar dat was ook niet nodig om dit AZ over de knie te leggen. Het was dan ook typerend voor de wedstrijd dat Giovanni van Bronckhorst Bart Nieuwkoop, Michiel Kramer en debutant Emil Hansson erin bracht. Het Legioen werd verwend met de lentezon en de ruime overwinning in weer een thuiswedstrijd. Zodra Feyenoord de wedstrijden tegen Heerenveen uit en Ajax uit ook heelhuids uitkomt, dan kunnen de eerste plaatsen op de Coolsingel alvast gereserveerd worden.

Een ‘valse’ hattrick, twee puntgave assists; Nicolai Jorgensen is niet te stoppen als de Deen het op zijn heupen krijgt, schrijft het Algemeen Dagblad. Het Legioen dacht, na de nederlaag tegen Sparta vorige week, ongetwijfeld met angst en beven terug aan de recordreeks aan nederlagen van vorig jaar. Maar ook zij weten dat het dit seizoen anders is, niet voor niets glorieert er weer een prachtig spandoek boven de fanatieke aanhang van de volksclub. Het doek moest als doping voor de spelers dienen en dat was ook merkbaar op het veld. Geen enkele speler stond op het veld met wantrouw naar elkaar, het was juist het tegenovergestelde; het doelpunt van Kuyt was daarin het schoolvoorbeeld. Het was een lange week (Sparta uit, blessuregolf, rechtszaak Vilhena) en de manier waarop AZ overrompeld werd, was precies de manier waarmee Feyenoord het hele seizoen al indruk mee maakt; “We zijn niet te stoppen, we blijven nu gaan.”

Uitvoerig werd de wanprestatie tegen Sparta besproken in de nabespreking vorige week. Het was dan ook exemplarisch voor de koploper dat zij reageerden met het best denkbare antwoord, valt in Trouw te lezen. De twijfel, die na vorige week even toesloeg, is nu helemaal verdwenen. AZ werd overrompeld en gespaard. De twee goals die de spelers van John van den Brom alsnog mochten maken waren een cadeautje. Geen moment hebben de Alkmaarders geloof gehad in een resultaat tegen de Rotterdammers. Het werd een doelpuntenfestijn dat voortkwam uit een foutenfestijn. Het kan Feyenoord worden verweten dat het de concentratie niet vol kon houden, maar niemand van Het Legioen die daar om maalt.

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Dirk Kuyt Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties