Feyenoord jaagt op zevenhonderdste thuisoverwinning

Feyenoord jaagt op zevenhonderdste thuisoverwinning

Voor Feyenoord lonkt aanstaande zondag tegen AZ een mooie mijlpaal. Tegen de huidige nummer vijf van de ranglijst kan de zevenhonderdste thuisoverwinning in de Eredivisie uit de clubhistorie worden geboekt.

Feyenoord is in aanloop naar het treffen met AZ thuis al negentien wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg kwam in elk van die negentien thuisduels ook tot scoren. De laatste zeven wedstrijden in De Kuip leverden zelfs allemaal drie punten op.

Een overwinning op AZ zou betekenen dat Feyenoord voor het eerst sinds augustus 2013 weer acht thuiswedstrijden op rij weet te winnen. Destijds zette Feyenoord een reeks van vijftien thuiszeges op rij neer.

Ongeacht het resultaat van de wedstrijd tegen AZ is Feyenoord ook na komende speelronde koploper van de Eredivisie. In totaal staat de ploeg dan 26 speelronden bovenaan. In de historie van de Eredivisie is elke club die in een seizoen minstens 26 speelronden bovenaan stond dat seizoen kampioen geworden.

Dirk Kuyt
Ook Dirk Kuyt heeft een mijlpaal in het verschiet. Feyenoords aanvoerder heeft nog twee doelpunten nodig om op een totaal van 150 treffers in de Eredivisie uit te komen. Kuyt maakte 97 van zijn 148 doelpunten voor Feyenoord. Alleen Cor van der Gijp (162) en Ove Kindvall (129) waren vaker trefzeker namens de Rotterdammers in de Eredivisie.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties