Van Benthem maakt gehakt van Makkelie

Van Benthem maakt gehakt van Makkelie

Joris van Benthem heeft stevig uitgehaald naar scheidsrechter Danny Makkelie. De huisjurist snapt niks van de verklaring van de scheidsrechter. ''Het lijkt alsof Makkelie wat in de war is,'' zegt hij tegen de tuchtcommissie.

De scheidsrechter heeft na afloop aangegeven niks te hebben gezien. Vandaag kwam Makkelie met meer informatie. ''Plots komt Makkelie in zijn verklaring met veel details,'' vervolgt Joris van Benthem, geciteerd door RTV Rijnmond. ''Hij heeft het dus gewoon beoordeeld. Uit de beelden blijkt dat Makkelie het ziet. Ook zijn verklaring dat Feyenoord de bal uitspeelde klopt niet.''

Van Benthem neemt het ook op voor Vilhena. De huisjurist haalt vooral aan dat de middenvelder een voorbeeldprof is en nog nooit gestraft is voor ernstig gemeen spel. ''Als je de speler Vilhena kent, weet je dat hij zich met zijn armen breed maakt in een duel. Vilhena's hand was open en niet in een vuist. Met een open hand kun je geen stoot geven.''

Update vrijdag 10 maart 10:00 uur:
De tuchtcommissie bestraft Tonny Vilhena met een uitsluiting van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar). De tuchtcommissie acht bewezen dat de middenvelder van Feyenoord in de wedstrijd Sparta-Feyenoord een elleboogstoot heeft uitgedeeld aan Mathias Pogba van Sparta. (Lees meer)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties