Beenhakker: ''Ik kijk nog veel wedstrijden, vooral thuis''

Beenhakker: ''Ik kijk nog veel wedstrijden, vooral thuis''

Leo Beenhakker heeft sinds zijn vertrek bij Feyenoord in 2011 nog altijd geen stap gezet in De Kuip. De voormalig technisch directeur van de Rotterdammers vertrok op een pijnlijke manier, na een gesprek met Eric Gudde. Nu de Rotterdammers kampioen kunnen worden blijft hij de wedstrijden van Feyenoord volgen via de TV.

''Ik kijk nog veel wedstrijden, vooral thuis. En dan niet met een of ander notitieblok op schoot. Dat heb ik vijftig jaar gedaan, aantekeningen maken met wie, waar en waarom. Die tijd heb ik nu gehad. Ik kijk ontspannen. Gewoon, als een liefhebber van het mooie spelletje waarop ik ooit verliefd ben geworden. Ik blijf Feyenoord-supporter. Als een klein jochie ging ik al met die ouwe aan de hand naar De Kuip.''

Leo Beenhakker word dagelijks aangesproken op straat over Feyenoord. "Ja, dan krijg ik steeds dezelfde vraag: gaat het dit seizoen weer eens lukken? Gaan we die titel winnen? Dat gebeurt overigens wel op een vriendelijke manier,'' zegt hij in gesprek met ELF Voetbal.nl. ''En die vraag is ook logisch wanneer mensen mij herkennen. Maar ik weet het natuurlijk niet. Ik ben geen waarzegger hè?"

"Mensen in Rotterdam leven toch tussen hoop en vrees. Sommigen denken: het zal toch niet weer misgaan? Het houdt de stad en andere delen van Nederland, want er zijn ook veel fans in de rest van het land, wel bezig ja. Dat laat de grootsheid van voetbal zien. Wat mij betreft hoop ik alleen al voor mijn gozers dat ze het dit keer redden tot de eindstreep," doelt Beenhakker op Van Bronckhorst, Van Gastel en Wouters.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties