Ochtendjournaal: Feyenoord dwingt zijn geluk zelf af

Ochtendjournaal: Feyenoord dwingt zijn geluk zelf af

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de overwinning in de topper tegen PSV (2-1) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant lijkt PSV knock-out na de wervelende show van Feyenoord. Energie versloeg gezeur, honger rekende af met verzadiging en initiatief van reactie. Rondvliegend bier na de 2-1 voelde als een regen van champagne. PSV ligt uit de titelrace, maar de strijd met Ajax gaat verder. Er komen nog lastige uitwedstrijden aan voor de Rotterdammers, dus het zal een ouderwetse titelstrijd worden tussen de twee grootste clubs van Nederland. De kans is groot dat Feyenoord aan het langste eind zal trekken, de club is het hongerigst van allemaal. Iedereen stijgt boven zichzelf uit en kreeg loon naar hard werken van de doelpuntlijntechnologie. Dit zou weleens dé beslissing van het seizoen kunnen zijn.

“Winnen met een millimeter”, kopt de Telegraaf. Feestvieren zat er voor de Rotterdammers na de wedstrijd niet in. Angst regeert nog in de kleedkamer, de totale angst dat het alsnog mis kan gaan. PSV is weliswaar, in theorie, afgehaakt, maar Ajax blijft ook zijn potjes winnen. Feyenoord had wel een strijdplan, waarbij het de regerend kampioen vanaf het eerst fluitsignaal bij de strot zou grijpen. Het speelde kampioenswaardig, alleen de mindere fase voor en na rust baarde wel weer zorgen. Maar zoals zo vaak is gebleken dit seizoen, heeft Feyenoord een hecht collectief. Als mannetjes uit de eigen opleiding ook de smaak van kampioen worden te pakken hebben, komt het vast goed.

Natuurlijk was de 2-1 overwinning van Feyenoord op PSV niet gestolen, Feyenoord ging dwars door PSV heen. Het Feyenoord van gisteren leek soms zelfs een beetje op het krachtige Atlético Madrid in hoogtijdagen, schrijft het Algemeen Dagblad. Maar de manier waarop Feyenoord de drie punten bij kon schrijven is exemplarisch voor dit seizoen: het valt voor Feyenoord vaak de goede kant op. ‘Lucky’ Ajax, een bijnaam die voetbalfans maar al te graag roepen, maar bij Feyenoord willen ze niets van geluk horen. “Geluk dwing je ook zelf af”, oordeelt Jan-Arie van der Heijden. Het middenveld van PSV werd overrompeld door de krachtspantsers van Feyenoord, Arias is nog steeds op zoek naar de bal nadat de back tureluurs werd gedold door Elia en alsof dat nog niet genoeg was, hielp doelman Zoet de Rotterdammers nog fijn een handje door de bal liefdevol tegen zich aan te houden waardoor het doelpunt geldig werd verklaard. Iedereen gunt Feyenoord die titel, misschien alleen de Amsterdammers niet.

Feyenoord zweeft voort in roes, Van Bronckhorst kan gniffelen over alles dat goed uitvalt, oordeelt Trouw. Het zal waarschijnlijk hét moment van dit seizoen kunnen zijn, de goal die goed gekeurd werd door de doelpuntlijntechnologie. Het blijft de komende weken wel de vraag of dit geen staaltje competitievervalsing is: in geen enkel ander stadion dan De Kuip is deze techniek namelijk te vinden. In Rotterdam malen ze er niet om. Wat als de technologie niet aanwezig was, had Feyenoord dan alsnog kunnen winnen? En zou de keuze om Kuyt buiten de basis elf te laten wel de goede zijn geweest? Wat als het in een gelijkspel zou eindigen, dan zou concurrent Ajax op drie punten zijn gekomen in plaats van vijf punten. Het zijn leuke scenario’s om over na te denken. Maar terwijl dit vooral in Eindhoven en Amsterdam wordt besproken zijn ze in Rotterdam zeker van hun zaak; dit team is onverslaanbaar in De Kuip.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties