'Yassin Ayoub past bij Feyenoord'

donderdag 23 februari 2017 15:09 73.995 keer bekeken 351 reacties Pro Shots

Yassin Ayoub is wellicht aan zijn laatste seizoen bij FC Utrecht bezig. Hoewel de middenvelder in 105 duels maar tien keer scoorde en veertien assists gaf voor de Domstedelingen, zien analytici toch een groei in zijn spel. Een overgang naar de Nederlandse top zou een logische volgende stap zijn.

Analyticus Gert Kruys vindt Ayoub wel bij Feyenoord passen, zo vertelt hij aan het AD. "Natuurlijk moet hij wel meer en beter 'afdrukken'. Hij krijgt genoeg kansen, maar het rendement moet omhoog. Dat is een proces. In een beter team krijgt hij meer kansen. Feyenoord zie ik als een goede club voor hem. Ik zit er dicht op en weet dat hij veel investeert in zichzelf. Hij komt vroeg op de club en gaat laat naar huis. Dat mentale deel - alles eraan doen om beter te worden - heeft hij sterk verbeterd de laatste jaren."

Ayoub heeft goed geluisterd naar de kritiek die Willem van Hanegem vorig seizoen op hem had. "Hij moet minder gaan kappen en draaien en meer ballen rechtstreeks spelen."

De geringe lengte van Ayoub hoeft volgens voormalig Utrecht keeper Khalid Sinouh geen probleem te zijn. "Er zijn tegenwoordig veel kleine middenvelders. Kijk bij Feyenoord naar Vilhena of bij PSV naar Ramselaar. Het gaat om longinhoud en voetballend vermogen. Daarmee zit het wel goed bij Ayoub."

Gerelateerd nieuws
351 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 139 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73917 leden - Op dit moment zijn 692 mensen actief, waarvan 214 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved