Feyenoord eerste ploeg ooit met zes clean sheets na winterstop

Feyenoord eerste ploeg ooit met zes clean sheets na winterstop

Dankzij de 0-1 zege bij ADO Den Haag bleef Feyenoord zondag voor de zesde keer op rij zonder tegendoelpunt. Daarmee brak de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst een Eredivisierecord, want nooit eerder slaagde een team erin om in de eerste zes wedstrijden na de winterstop zonder tegengoals te blijven.

Doelman Brad Jones hield eerder dit kalenderjaar zijn doel schoon tegen Roda JC Kerkrade (0-2), Willem II (1-0), N.E.C. (4-0), FC Twente (0-2) en FC Groningen (2-0). In totaal bleef Feyenoord dit seizoen al in veertien duels zonder tegengoal. Het recordaantal ‘clean sheets’ staat op twintig. Dat aantal behaalde Feyenoord in de seizoenen 1968-1969, 1969-1970 en 1991-1992.

De overwinning in Den Haag was bovendien het vierde uitduel op rij waarin Feyenoord geen tegendoelpunt hoefde te incasseren. Het clubrecord staat op vijf uitwedstrijden, een serie die Feyenoord in 1961, 1969 en 2014 neerzette. Die prestatie kan op zondag 5 maart geëvenaard worden in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam.

Ondanks de goede start van 2017 is het gat met nummer twee Ajax (vijf punten) en nummer drie PSV (acht punten) nog altijd even groot als aan het begin van dit kalenderjaar. Net als Feyenoord wisten beide achtervolgers namelijk alle zes duels na de winterstop te winnen. Ook dát gebeurde nooit eerder in de historie van de Eredivisie. Aan die reeks zal aanstaande zondag echter een einde komen, want dan treffen Feyenoord en PSV elkaar in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties