Voorbeschouwing ADO Den Haag - Feyenoord

Voorbeschouwing ADO Den Haag - Feyenoord

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Feyenoord is een duel tussen de hekkensluiter en de koploper van de Eredivisie. Feyenoord gaat in Den Haag op jacht naar de negende competitieoverwinning op rij. De laatste keer dat de ploegen liet liggen was op 27 november 2016, op bezoek bij FC Utrecht (3-3).

Teamnieuws
Kenneth Vermeer zit zondag voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie, zo vertelde trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie. De trainer kan tegen ADO ook gewoon beschikken over Nicolai Jørgensen, die eerder deze week een training miste wegens ziekte. Simon Gustafson (geschorst) en Michiel Kramer (disciplinair geschorst) zijn niet beschikbaar, evenals de al langer geblesseerde Sven van Beek (voet).

ADO Den Haag moet het zondag doen zonder de geschorste doelman Ernestas Setkus. Daar tegenover staat de waarschijnlijke terugkeer van aanvoerder Aaron Meijers, die volledig is hersteld van een knieblessure en deze week zijn rentree maakte in een oefenwedstrijd. Wellicht keert ook Mike Havenaar terug in de basis. De Japanner viel vorige week tegen Go Ahead Eagles (3-1 verlies) al in, nadat een virusinfectie hem enige tijd aan de kant hield.

De kijk van de hoofdtrainers
‘Het vertrouwen bij ADO is niet groot, maar voor ons mag dat niets uitmaken. ADO zal via ons de weg naar boven willen vinden, maar wij gaan daarheen voor maar één ding en dat is de winst,’ zegt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV.

Alfons Groenendijk treft zondag in zijn eerste thuiswedstrijd als coach van ADO Den Haag direct koploper Feyenoord. ‘In zo’n wedstrijd valt er veel te winnen,’ zegt de man die de ontslagen Zeljko Petrovic opvolgde. ‘Niemand zal van ons verwachten dat we zomaar even Feyenoord op de knieën krijgen. Maar daar gaan we wel alles aan doen.’

Vorm
Feyenoord kan tegen ADO Den Haag de negende competitieoverwinning op rij boeken. In de vijf eredivisieduels na de winterstop kreeg de ploeg bovendien nog geen goal tegen.

ADO Den Haag begon met tien punten uit vier duels voortvarend aan het seizoen, maar verloor daarna vijftien van de achttien wedstrijden. Alle vijf wedstrijden na de winterstop gingen verloren, inclusief het belangrijke duel met Go Ahead Eagles, waardoor ADO inmiddels is afgezakt naar de achttiende plaats van de Eredivisie.

Historie
Feyenoord heeft het traditioneel lastig in Den Haag. Dat blijkt niet alleen uit de overall-statistieken (vijf zeges, elf remises, zestien nederlagen), maar ook uit de resultaten van de laatste seizoenen. Van de laatste vijf duels in Den Haag verloor Feyenoord er drie. Dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al twee keer. In De Kuip won Feyenoord zowel in de competitie (3-1) als in de KNVB Beker (5-1).

ADO Den Haag - Feyenoord
Zondag 19 februari om 16:45 uur in het Kyocera Stadion
Scheidsrechter: Kuipers

Laatste ontmoetingen

Uit
01/11/2015 ADO Den Haag – Feyenoord 1-0
10/08/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
25/01/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 3-2
05/05/2013 ADO Den Haag – Feyenoord 2-0
22/04/2012 ADO Den Haag – Feyenoord 1-2

Thuis
14/12/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 5-1 (KNVB Beker)
11/09/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 3-1
31/01/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 0-2
01/02/2015 Feyenoord – ADO Den Haag 2-1
29/09/2013 Feyenoord – ADO Den Haag 4-2

Lees meer over
Kenneth Vermeer Sven van Beek Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties