Van Benthem eist vrijspraak voor Gustafson

Van Benthem eist vrijspraak voor Gustafson

Feyenoord is niet akkoord gegaan met het voorstel van de KNVB om Simon Gustafson vier wedstrijden te schorsen (waarvan één voorwaardelijk). De tuchtcommissie zal zich nu over de zaak buigen. Joris Van Benthem mag dus vanavond weer in actie komen. Vorig seizoen wist de huisjurist van de Rotterdammers onder andere Eljero Elia en Michiel Kramer 'vrij' te krijgen.

Simon Gustafson moet uitleg geven in Zeist en de beelden bekijken. De middenvelder vindt niet dat hij natrapt in de wedstrijd van Feyenoord 2. Volgens Gustafson heeft de scheidsrechter het niet goed gezien. ''Ik was verbaasd.'' De tuchtcommissie geeft hem een compliment voor het rustig naar de kleedkamer lopen nadat hij een rode kaart ontving.

Van Benthem eist vrijspraak voor de Zweedse voetballer. De jurist vindt de staf buitenproportioneel in vergelijking met andere zaken. Mocht er toch een straf komen verzoekt Van Benthem de tuchtcommissie om Gustafson als speler van het eerste elftal te zien. ''Want tweede speelt tot april maar 4 keer.'' Even later in de zitting geeft de aanklager hier gehoor aan. ''Als Gustafson een schorsing krijgt, mag hij straf uitzitten bij duels eerste elftal.''

De zitting zit er op. Volgens Feyenoord-watcher Mikos Gouka zijn Van Benthem en teammanager Van Noortwijk vol vertrouwen. Morgenochtend volgt er uitspraak.

Update 12:31 | Simon Gustafson één duel geschorst

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties