Mario Been: ''Alles moet wijken voor het heilige doel''

dinsdag 14 februari 2017 19:38 53.518 keer bekeken 233 reacties Pro Shots

De afgelopen dagen was er veel ophef in de media over het interview dat Dirk Kuyt na de wedstrijd Feyenoord - FC Groningen gaf. Drie oud-Feyenoorders en Feyenoord watcher Iwan van Duren kijken terug.

Allereerst voormalig trainer, en kampioen van 1984, Mario Been. ‘Het was voor Giovanni gemakkelijker geweest zijn aanvoerder gewoon op te stellen, maar dat-ie dat niet doet, getuigt van moed. Het is goed dat een trainer zijn spelers zo benadert en opstelt met wie hij denkt de meeste kansen te maken. Alles moet wijken voor het heilige doel, al verdient Dirk wel dat de trainer zijn beslissing uitlegt."

John de Wolf, de kampioen van 1993, neemt het in VI ook op voor Gio. "Toen Jens Toornstra ernaast stond, papegaaide iedereen elkaar na dat de trainer voor de makkelijkste weg had gekozen. Dat doet hij nu niet. Kennelijk is de tijd gekomen dat de jonge garde een plekkie claimt. En Toornstra maakt het waar op het veld."

Zijn medekampioen, John Metgod, vond het interview van Kuyt niet zo gelukkig. "Ik denk dat je ook als aanvoerder zelf je plaats moet afdwingen. Ik begrijp Kuyts stelling wel dat je verwacht dat er iets anders tegen je aan wordt gekeken, maar dat zouden anderen eigenlijk voor hem moeten zeggen. Ik zou dat als aanvoerder in elk geval zelf niet zo doen."

Tot slot doet ook Iwan van Duren nog een duit in het zakje. "Kuyt was lange tijd de beste op die specifieke positie op het middenveld, maar Toornstra is intussen beter. Ideaal voor Van Bronckhorst. De opvolger van Kuijt dient zich op natuurlijke wijze aan. De komende twaalf duels heeft Van Bronckhorst de keuze tussen een aantal goede concurrenten. Dat is precies het topsportklimaat dat Kuyt zelf zo graag wilde."

Laatste headlines
233 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 73 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64412 leden - Op dit moment zijn 752 mensen actief, waarvan 351 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting