''Je gaat niet tijdens een wedstrijd het aantal acties tellen''

dinsdag 14 februari 2017 16:43 34.766 keer bekeken 74 reacties Pro Shots

Op 31 januari 2017 meldde Feyenoord al dat er een nieuwe overeenkomst gesloten was met InStat. Het bedrijf levert een wedstrijdanalysesysteem waarmee wedstrijden zowel tactisch als fysiek in kaart gebracht kunnen worden. Het systeem is gefinancierd dankzij de gelden van Het Legioen.

Jens Toornstra is tevreden over het systeem. "We krijgen na iedere wedstrijd statistieken over hoeveel je hebt gerend in een wedstrijd, je versnelling, het aantal balcontacten, hoeveel meters je gemaakt hebt enzovoort. Dat is heel goed om te verbeteren of te zien wat er juist goed gaat. Het is steeds meer van deze tijd dat de wetenschap in de sport wordt toegepast."

Het constante meten van de prestaties in het veld gaat niet ten koste van het spel, zo vertelt de middenvelder aan het magazine Hand in Hand. "Je gaat niet tijdens een wedstrijd het aantal acties tellen. Maar als je op basis van die cijfers ziet dat je bijvoorbeeld de laatste twintig minuten minder acties maakt, dan kun je daar je training op aanpassen. Ik probeer zo weinig mogelijk met die statistieken bezig te zijn. Het heeft zeker voordelen, maar het voetbal moet wel leuk blijven."

De metingen zullen dus niet leidend worden. "Spelers moeten ook vrij in hun hoofd zijn en niet teveel nadenken. Juist onverwachte dingen maken het voetbal zo leuk, niet alles moet vooraf uitgepluisd zijn. Maar bepaalde statistieken moet je zeker meenemen als het effect oplevert."

Laatste headlines
74 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 21 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 63907 leden - Op dit moment zijn 57 mensen actief, waarvan 89 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting