''Kampioen word je niet meer tegen de kleintjes''

''Kampioen word je niet meer tegen de kleintjes''

De traditionele top-drie clubs hebben dit seizoen weinig moeite met de wedstrijden tegen de op papier mindere tegenstanders. Het gat tussen koploper Feyenoord en nummer vier FC Utrecht is niet voor niets al twintig punten.

Feyenoord ging dit seizoen één keer kopje onder, op bezoek bij Go Ahead Eagles. ''Ja, alleen wij wonnen tot nu toe van Feyenoord. Een geweldige prestatie, maar wel eentje waar een verhaal aan vast zat'', legt trainer Hans de Koning uit in het Algemeen Dagblad.

''Feyenoord had op donderdag in Oekraïne tegen Zorja Loehansk gespeeld. Ze landden een dag later in Rotterdam, de spelersbus is toen meteen naar Maassluis gereden om de begrafenis van de moeder van Tonny Vilhena bij te wonen. Direct daarna stapten ze weer in de bus richting Deventer om in trainingskamp te gaan. Ze waren moe, Kongolo liep toen niet voor niets een hamstringblessure op.''

Er staan nog dertien duels op het programma. ''Dan denk ik toch vaak stiekem: het zijn er nog maar tien hoor (...) de kans dat wij punten pakken tegen die drie ploegen is heel klein. Nee, kampioen word je tegenwoordig niet meer tegen de kleintjes, maar juist tegen de groten. Degradatie voorkomen, dat doe je wel tegen de kleintjes. De andere kleintjes.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties