Boetius wilde niet naar Ajax: ''Liever naar een mooie club''

woensdag 8 februari 2017 01:00 73.819 keer bekeken 222 reacties Pro Shots

Jean Paul Boëtius maakt na een mislukt avontuur bij Basel een doorstart bij Racing Genk. De buitenspeler maakt het seizoen af bij de Belgische club. "Zo voelt Genk wel voor mij. Een nieuw begin, na een moeilijk anderhalf jaar in Zwitserland."

In het weekblad VI legt hij uit dat er ook interesse was van PSV en zelfs van de aartsrivaal van Feyenoord. "Ajax heeft heel even gespeeld in de sfeer van informeren, maar toen al heb ik gezegd dat het voor mij geen optie zou zijn. Ik kan daar gewoon niet naartoe. Punt uit. Ik ga liever naar een mooie club dan naar een grote club."

De liefde voor Feyenoord blijft wel bestaan, maar is ook wat afstandelijker geworden ''Toen ik naar FC Basel vertrok ben ik ook meteen uit de groepsapp gegaan. Ik was niet meer onder de jongens, dus de dingen die zij deelden, daarvan wist ik niks af, want ik was er niet bij geweest. Als we elkaar tegenkomen, is het weer als vanouds. Maar zoals dat gaat, volgt ieder zijn eigen weg. Ik ben nu al bijna twee jaar vertrokken bij Feyenoord, vierenhalf jaar geleden debuteerde ik met die goal tegen Ajax. De afstand wordt groter, al blijft de club voor altijd in mijn hart, natuurlijk."

Contractbesprekingen waren uiteindelijk doorslaggevend in het vertek bij de linksbuiten. "We kwamen er niet uit qua contract en het gevoel was ook minder. Toen ik bij Oranje kwam, gold ik als een groot talent dat ze niet kwijt wilden. Toen het daarna minder ging, kreeg ik een aanbieding die, als je ‘m goed doorlas, geen enkele verbetering was. Ik had nog een jaar contract, dus Feyenoord wilde me dan verkopen en ik zag graag dat de club nog wat aan me zou verdienen. Dan moet je als volwassenen uit elkaar gaan."

Laatste headlines
222 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 75 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 63907 leden - Op dit moment zijn 64 mensen actief, waarvan 101 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting