MATCHDAY! FC Twente - Feyenoord

MATCHDAY! FC Twente - Feyenoord

Feyenoord gaat zondag in Enschede op jacht naar de zevende competitiezege op rij. De ploeg komt net als vorig weekend als laatste van de top drie in actie. Tegenstander FC Twente presteert dit seizoen verrassend goed. De ploeg staat op de achtste plaats, met slechts drie punten achterstand op plaats vier.

Teamnieuws
Karim El Ahmadi keert zondag terug in het team, nadat hij eerder deze week terugkeerde van de Afrika Cup. Over het meespelen van Eljero Elia (hamstring) neemt trainer Giovanni van Bronckhorst zaterdag een beslissing. Sven van Beek en Kenneth Vermeer zijn nog niet inzetbaar.

Nieuwelingen Enis Bunjaki en Jos Hooiveld behoren voor het eerst tot de wedstrijdselectie van trainer René Hake, die geen beroep kan doen op Bersant Culina. De middenvelder is geschorst naar aanleiding van een natrappende beweging in de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

De kijk van de hoofdtrainers
Van Bronckhorst zag zijn spelers tegen N.E.C. (4-0) spelvreugde uitstralen. ‘Spelvreugde is heel belangrijk,’ zegt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV. ‘Als je plezier hebt in het voetbal, dan speel je makkelijker. Het is natuurlijk ook een wisselwerking. Als alles goed gaat en het team er plezier in heeft, is dat een teken dat het team goed staat. Daar ben ik alleen maar blij mee.’

Twente-trainer Hake beseft dat het voor zijn team een flinke klus wordt om Feyenoord de eerste punten in 2017 af te snoepen en dat zijn ploeg iets extra zal moeten geven. ‘Dat extra’s geven zal voornamelijk in teamverband moeten zijn. Goed georganiseerd en gegroepeerd spelen, waardoor we ook agressief kunnen zijn en in duels komen. Als je dat niet doet heeft Feyenoord genoeg kwaliteit om daar onderuit te spelen.’

Vorm
De overwinning die koploper Feyenoord boekte op N.E.C. was de zesde op rij. In 2017 kreeg de ploeg bovendien nog geen goal tegen in de Eredivisie.

Twente kende een valse start van het nieuwe jaar (3-1 verlies bij Vitesse), maar herpakte zich daarna. In De Grolsch Veste werd rivaal Heracles Almelo verslagen (1-0), waarna zondag PEC Zwolle in eigen huis werd geklopt (1-2).

Historie
Uit de statistieken blijkt dat FC Twente en Feyenoord aan elkaar gewaagd zijn in Enschede. 21 van de vijftig eerdere edities eindigden in een gelijkspel, vijftien werden er door Feyenoord gewonnen en veertien keer bleven de punten in Overijssel. De laatste jaren heeft Feyenoord het niet makkelijk in De Grolsch Veste, al werd vorig seizoen wel met 0-1 gewonnen door een goal van Michiel Kramer.

Laatste ontmoetingen
Uit
10/04/2016 FC Twente – Feyenoord 0-1
31/08/2014 FC Twente – Feyenoord 0-0
23/02/2014 FC Twente – Feyenoord 2-2
04/11/2012 FC Twente – Feyenoord 3-0
18/03/2012 FC Twente – Feyenoord 0-2

Thuis
14/08/2016 Feyenoord – FC Twente 2-0
22/11/2015 Feyenoord – FC Twente 5-0
18/01/2015 Feyenoord – FC Twente 3-1
11/08/2013 Feyenoord – FC Twente 1-4
27/01/2013 Feyenoord – FC Twente 0-0

Lees meer over
Kenneth Vermeer Sven van Beek Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties