Lening voor Feyenoord City niet vanzelfsprekend

Lening voor Feyenoord City niet vanzelfsprekend

Feyenoord City, een ambitieus plan. Een plan dat een einde zal moeten maken aan de beperkte financiële middelen die Feyenoord momenteel heeft. Maar het is ook een duur plan. Gemeente Rotterdam is momenteel in beraad over het aandelenpakket van 40 miljoen wat het project deels moet financieren. En ondertussen moet Feyenoord investeerders zien te binnen halen om de nieuwe Feyenoord-tempel te kunnen bewerkstelligen. Dat zal geen goedkoop grapje worden, het nieuwe stadion is begroot op 365 miljoen euro.

Verschillende banken zijn door Feyenoord City benaderd om een steentje aan dit project bij te dragen. Waaronder Rabobank Rotterdam, de Rotterdamse bank zit op dit moment nog in een ‘oriënterende en besluiteloze fase’, geeft directievoorzichter Leo Peeters aan in gesprek met Het Algemeen Dagblad. In een interview met de landelijke krant geeft de voorzitter aan dat er nog geen contact is geweest met andere banken in en rondom Rotterdam om de financiering van Feyenoord City mede mogelijk te maken.

De initiatiefnemers van Feyenoord City verwachten dat de Rotterdamse banken in de rij gaan staan om mee te werken aan het project. Als het aan Rabobank Rotterdam ligt, zitten er nog een hoop haken en ogen aan. “We willen alle denkbare risico’s in kaart brengen, dat doen we met een diepgaande analyse. Pas daarna hakken we een knoop door. Wij beslissen niet op basis van emotie om Feyenoord te helpen, als er steun wordt gegeven aan Feyenoord zal dat op rationele gronden zijn. Dat houdt dus onder andere in dat het niet in de vorm van aandelen zijn, maar een lening. We zijn tenslotte een bank.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties