Koploper Feyenoord heeft geen jeugdspelers nodig dit seizoen

Koploper Feyenoord heeft geen jeugdspelers nodig dit seizoen

FC Twente-uit, jaren geleden een affiche waar menig Feyenoord-supporter met angst en beven naar toe ging. De situatie van toen is compleet anders dan de situatie van nu. Maar toch blijft het een wedstrijd op zich en kunnen er altijd rare dingen gebeuren die je vooraf nooit zou verwachten. Zo ook een opvallend lijstje, wat OPTA de wereld in bracht vandaag.

Vanaf speelronde 1 staat Feyenoord al bovenaan in de Eredivisie. De tegenstander van aankomende zondag: FC Twente, doet het boven verwachting goed. De Enschedese club schommelt tussen de middenmoot en de subtop, met een achtste plek voor het ingaan van speelronde 21. In een ander lijstje zijn de rollen compleet omgedraaid. Opta zocht uit bij welke clubs de meeste tieners (leeftijdscategorie tot 20 jaar) een kans kregen dit seizoen. Als dat de standaard voor een ranglijst zou zijn, dan stond FC Twente fier bovenaan en was Feyenoord hekkensluiter. Waar er meerdere tieners bij de aankomende tegenstander een kans hebben gekregen, uit nood of tactisch, heeft er bij Feyenoord maar één tiener een kans gekregen in de Eredivisie. Mo El Hankouri kreeg maar liefst negen minuten speeltijd van Giovanni van Bronckhorst. Dat was in augustus tegen stadsgenoot Excelsior.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties