Feyenoord Onder 17 walst over FC Groningen heen

Feyenoord Onder 17 walst over FC Groningen heen

Feyenoord Onder 17 heeft woensdagavond een ruimte overwinning geboekt op FC Groningen Onder 17. In eigen huis domineerde de ploeg van trainer Cor Adriaanse van de eerste tot de laatste minuut, met een 5-0 overwinning als resultaat. ‘We hebben echt goed gespeeld,’ reageerde Adriaanse. ‘Af en toe heb ik zitten genieten langs de kant.’

Wel was het iets te lang wachten op de openingstreffer, zo vond Adriaanse. Feyenoord was vanaf begin af aan de bovenliggende partij, liet de bal snel rondgaan, creëerde veel kansen, maar kreeg pas in de slotfase van de eerste helft loon naar werken. In de 38ste minuut brak Cheick Toure de ban, na een corner genomen door Achraf El Bouchataoui. Pal voor rust verdubbelde diezelfde Toure met een kopbal de score, deze keer uit een voorzet van Orkun Kokcu.

Ook na de pauze bleef Feyenoord geconcentreerd spelen en deed het er zelfs een schepje bovenop. Wouter Burger zette zijn ploeg op 3-0, na een fraaie individuele actie waarbij hij de Groningse verdedigers in de luren legde. Toure maakte vervolgens nog zijn hattrick compleet met een goed schot in de verre hoek en Rodney Huijgen tekende voor het slotakkoord. Adriaanse: ‘Toure was een plaag voor de defensie van Groningen, maar we hebben ook als team echt sterk gespeeld. Na afloop heb ik de jongens dan ook terecht gecomplimenteerd.’

Feyenoord Onder 17 - FC Groningen Onder 17 5-0
Scoreverloop:
38’ 1-0 Cheick Toure
40’ 2-0 Cheick Toure
52’ 3-0 Wouter Burger
64’ 4-0 Cheick Toure
76’ 5-0 Rodney Huijgen

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi (70’ Fetahi), Lewis, Geertruida, Smeulers (70’ Wong-Si-Kwie); El Bouchataoui, Kokcu, Burger (65’ Reemst); Huijgen, Toure en Azarkan (70’ Zirkzee).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties