Ochtendjournaal: Vurig voetbal en functionaliteit

Ochtendjournaal: Vurig voetbal en functionaliteit

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de thuiszege op NEC (4-0) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat het onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

De Volkskrant zag Feyenoord haar kampioensambities kracht bijzetten. Het ochtendblad schrijft over vurig voetbal, waardoor de kampioensblues nog intenser klinkt. Aanvoerder Dirk Kuyt wordt omschreven als de beeldhouwer van de kampioensaspiraties.

Eljero Elia speelde weliswaar maar één helft, maar volgens Trouw heeft de onzelfzuchtigheid van de buitenspeler Feyenoord op het juiste spoor gezet. De bekeruitschakeling werd overtuigend weggespoeld in De Kuip. Mede door Elia, die zich volgens de krant nu niet schuldig maakte aan ongewenste frivoliteiten. Nee, het etiket 'functioneel' wordt er op de linkerspits geplakt.

De Telegraaf besteedt vandaag vooral aandacht aan spits Nicolai Jorgensen, die één doelpunt pikte van Bilal Basacikoglu. Maar de voetbalhumor - Bilal werd na afloop gek gemaakt door zijn ploeggenoten - in de kleedkamer verraadt de goede sfeer. Het stond tegen NEC als een huis. Elia werd wél op tijd gewisseld na klachten aan zijn hamstring. Want, zo oordeelt de krant, het Feyenoord-succes is vooral gebouwd op de kracht en klasse van de eerste elf.

Het Algemeen Dagblad zag een overtuigend antwoord van Feyenoord na de doordeweekse zeperd. Ook het AD schrijft over de 'robbery' op Bilal Basacikoglu. De lol is echter groot in de spelersgroep en volgens het blad kwamen de spelers niet bij van het lachen. Het elftal straalt vertrouwen uit en dat kan de ploeg de gedroomde prijs opleveren.

Lees meer over
Dirk Kuyt Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties