Kuyt: ''Vijf procent minder, je ziet wat er dan gebeurt''

Kuyt: ''Vijf procent minder, je ziet wat er dan gebeurt''

Het bekeravontuur houdt dit seizoen voor Feyenoord op in de kwartfinale. In de Gelredome was Vitesse met 2-0 te sterk. Aanvoerder Dirk Kuyt begon op de bank, en kon in zijn invalbeurt niet het verschil maken.

“De coach maakt weloverwogen keuzes en dat accepteer ik gewoon”, aldus Kuyt, die in de 70e minuut als vervanger van Gustafson het veld op kwam. “Zijn doel is om mij zoveel en zo fit mogelijk wedstrijden te laten spelen.”

Tegenover FOX Sports geeft Kuyt aan een ander Feyenoord te hebben gezien dan normaal. “Als ploeg zijn we te kort geschoten. Dit seizoen hebben we laten zien dat we een ploeg zijn die altijd honderd procent geeft. Vandaag was het vijf procent minder, en je ziet wat er dan gebeurt.”

Vorig jaar won Feyenoord de beker nog, dit jaar zitten de Rotterdammers dus niet bij de laatste vier. “Dat is zeer teleurstellend. Met de ploegen die overgebleven waren had je een hele reële kans om de beker weer te winnen.” In de competitie staat Feyenoord nog altijd bovenaan, en dus zal de ploeg zich nu vol op het landskampioenschap richten. “Ik wil gewoon historie schrijven. We hadden dit jaar kans op twee prijzen. Nu is er nog één over en daar moeten we vol voor gaan.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties