Toornstra scoort Feyenoords vijftigste van het seizoen

Toornstra scoort Feyenoords vijftigste van het seizoen

Jens Toornstra heeft afgelopen zaterdag het vijftigste competitiedoelpunt van Feyenoord dit seizoen gemaakt. Feyenoord is daarmee na negentien speelrondes veruit de meest productieve ploeg in de Eredivisie. Het team van Giovanni van Bronckhorst scoorde tot dusver elf keer meer dan achtervolger Ajax.

Met twaalf doelpunten is Nicolai Jørgensen de topscorer van Feyenoord. In totaal hebben al dertien spelers dit seizoen gescoord in de Eredivisie namens Feyenoord, waaronder alle tien de veldspelers die zaterdag aan de aftrap stonden van de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Vorig seizoen passeerde Feyenoord de grens van vijftig doelpunten in de Eredivisie pas na 27 speelrondes. Na de overwinning op Willem II heeft Feyenoord 48 punten verzameld. De laatste keer dat Feyenoord zoveel punten had na negentien speelrondes was in het seizoen 1983-1984 (omgerekend naar drie punten voor een overwinning).

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties