''Ajax-uit biedt perspectief voor ons tegen Feyenoord''

''Ajax-uit biedt perspectief voor ons tegen Feyenoord''

Feyenoord krijgt vanavond Willem ll op bezoek in De Kuip. De Tilburgers zijn de volgende horde voor de Rotterdammers in de strijd om het kampioenschap. Vooralsnog verloopt die race uitstekend met vijf en acht punten voorsprong op concurrenten Ajax en PSV. Beide ploegen hebben bovendien een lastige wedstrijd voor de boeg morgen. Het is niet ondenkbaar dat Feyenoord de lachende derde gaat worden dit weekend. Daarvoor moet eerst Willem ll worden verslagen. Als het aan trainer Erwin van de Looi ligt zal dat niet zomaar gebeuren.

Van de veertig wedstrijden die gespeeld werden in De Kuip tussen beide clubs, zegevierden de Tilburgers maar vier keer. De laatste keer was twee seizoenen geleden (1-2, red.) toen Fred Rutten aan het roer stond. Van de Looi verwacht een pittige wedstrijd tegen de koploper. “Feyenoord heeft een sterke ploeg, en met De Kuip erachter als twaalfde man wacht ons een pittige klus. Feyenoord heeft dit seizoen maar één wedstrijd verloren en zijn thuis nog ongeslagen. Maar we hebben dit seizoen laten zien dat we ook tegen sterke tegenstanders goed uit de voet kunnen, (Ajax-uit 1-2 zege, red.) dus dat biedt perspectief voor ons”, vertelt de oefenmeester van de Tilburgers op de clubwebsite van Willem ll.

Helemaal kansloos schat Van de Looi zijn ploeg niet in. De Tilburgers kunnen terugkijken op een goede periode. Hoewel er vorige week in eigen huis verloren werd van concurrent NEC met 0-1, kunnen de Tricolores de goede reeks oppakken tegen Feyenoord. Voor de winterstop bleef Willem ll vijf wedstrijden ongeslagen en hield oud-Feyenoorder Kostas Lamprou in die reeks vier keer zijn doel schoon. De wedstrijd in Tilburg werd met 0-2 gewonnen door Feyenoord, maar Van de Looi heeft genoeg vertrouwen in een ander resultaat. “Thuis tegen Feyenoord hebben we goed gespeeld, maar we waren ongelukkig in het scoreverloop. We moeten het ze verdedigend moeilijk maken en onze momenten pakken.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties