Van Gobbel: ''Kazim-Richards was vergif voor de ploeg''

Van Gobbel: ''Kazim-Richards was vergif voor de ploeg''

Ulrich van Gobbel gelooft heilig in de landstitel van Feyenoord. De jeugdtrainer van de Rotterdammers zag zijn club al als een kampioensploeg spelen tegen AZ, dat volledig werd overklast. En dit seizoen zijn er géén rotte appels in de selectie.

''Dat was Kazim-Richards. Ik ben daar door mijn ervaringen misschien wat rigoureuzer in, maar ik had hem er al lang uitgegooid. Die gozer was vergif voor de ploeg. Je ziet hoeveel verschil het kan maken. De trainer (Van Bronckhorst) kan nu vrijer werken. Het werkt makkelijker als spelers elkaar gaan corrigeren. Dat doen ze nu weer'', zegt Van Gobbel in De Telegraaf.

In de jaren 90 werd de oud-international tweemaal kampioen met Feyenoord. Van Gobbel kent het gevoel van een kampioensploeg dus. ''Je speelt samen, je eet samen en je huilt samen. Je ziet jongens in zo’n seizoen in een kleedkamer naar elkaar toe groeien. Het moet een hechte groep zijn. Dat is het enige recept. Het begint met kwaliteit, maar met elf eenlingen kom je er niet. Wat ik nu zie groeien bij Feyenoord, zag ik in 1993 bij ons ook.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties