Wijnstekers verwelkomt topschakers in De Kuip

Wijnstekers verwelkomt topschakers in De Kuip

De top van de internationale schaakwereld is donderdagmiddag neergestreken in De Kuip, voor de vijfde ronde van het Tata Steel Chess Tournament 2017. De schakers werden in het stadion ontvangen door Ben Wijnstekers, die op het veld een balletje trapte met huidig wereldkampioen Magnus Carlsen.

In De Kuip begaven de schakers zich na een groepsfoto op het veld naar de tweede verdieping van het Maasgebouw, waar donderdagmiddag zeven partijen worden gespeeld. Naast Magnus Carlsen komen ook de Nederlandse grootmeesters Loek van Wely en Anish Giri in actie.

De officiële opening van de vijfde speeldag werd verricht door Giovanni van Bronckhorst. Hij wenste de schakers succes, zei te hopen op een paar mooie wedstrijden en fair-play en liet de partijen van start gaan door een gongslag te laten klinken.

De schakers waren een dag eerder nog te gast in het stadion van Telstar, waar tijdens de rustdag van het schaaktoernooi een onderlinge voetbalwedstrijd werd gespeeld.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties