Ochtendjournaal: Koploper versus januaritrauma

Ochtendjournaal: Koploper versus januaritrauma

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de moeizame zege op Roda JC (0-2) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant heeft Feyenoord een voorhoede met specifieke wapens in huis. De maand januari, het is een ware nachtmerrie voor de Feyenoordsupporters gebleken de afgelopen seizoenen. Het was dus niet verwonderend dat de koploper niet best speelde tegen degradatiekandidaat Roda JC. Het consolideerde door de zege wel de voorsprong op Ajax en PSV. Het is inmiddels een feit dat Feyenoord dit seizoen al langer bovenaan staat dan de laatste vijftien jaar bij elkaar. Drie zeges uit 22 wedstrijden in die maand, daar is inmiddels een vierde zege bijgekomen. Is het januaritrauma verleden tijd? Kuyt en co mogen het weten.

“Koele kikkers”, kopt de Telegraaf vandaag. Een verschil van dag en nacht is Feyenoord tijdens en na een wedstrijd. Zakelijk de tegenstanders aaneen rijgen en daarna gezellig een spelletje zitten spelen. Zo lang mogelijk cool blijven is voor de spelers een motivatie om de druk van de ‘Coolsingel’ van zich af te zetten, dat met de week heftiger wordt. Elia en Kuyt waren doorslaggevend voor de Rotterdammers in Kerkrade. Het killerinstinct ontbrak vorig seizoen, dit seizoen glorieert de ploeg van Giovanni van Bronckhorst voor het oog van concurrenten Ajax en PSV. Zij moeten alle zeilen bijzetten om de Rotterdammers bij te houden.

Feyenoord was net zo onverstoorbaar als voor de winterstop. Met de 0-2 zege in Kerkrade op Roda JC geven de Rotterdammers een duidelijk signaal af, schrijft het Algemeen Dagblad. Door de afwezigheid van Karim El Ahmadi (Afrika cup, red) was het gissen wie zijn rol zou overnemen. Tapia? De jonge Peruviaanse International kwam als vervanger van Vilhena. Een jaar later is alles anders; Vilhena schittert op de velden en Tapia schittert vooral in afwezigheid en mag de bank warm houden met de andere ‘optie’: Marko Vejinovic. De stylist ontbreekt wekelijks in de basis elf van Feyenoord en lijkt richting de uitgang van De Kuip te gaan. ‘Gio’ heeft een duidelijk signaal afgegeven door Jens Toornstra een linie naar achter te schuiven. Het is nog afwachten of het gemis van El Ahmadi Feyenoord gaat opbreken de komende wedstrijden, maar vooralsnog hebben de Rotterdammers de concurrentie een morele tik uitgedeeld. Met of zonder dirigent El Ahmadi, dit Feyenoord heeft koorts. Titelkoorts welteverstaan. En niemand mag ze ervan af helpen.

Feyenoord mag Dirk Kuyt dankbaar zijn, zo geeft Trouw aan in de ochtend. Feyenoord had de competitie stroperig hervat en de aanvoerder van Feyenoord was belangrijk met de openingstreffer, weliswaar een klein beetje buitenspel, maar dat deert de aanvallende middenvelder niet. Terwijl Elia alleen met zijn doelpunt belangrijk was voor Feyenoord, de rest van de wedstrijd ontbrak het aan rendement. Eveneens zijn collega-aanvaller Jorgensen, die twee 100% kansen om zeep hielp, maar ondertussen wel twee assists aflevert. Het zijn statistieken die club, trainer en spelers kunnen sterken, vooral als effectiviteit noodzakelijk is in de mindere wedstrijden.

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties