Onder 17 walst in oefenduel over ADO Den Haag heen

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag een ruime oefenzege geboekt. De ploeg van trainer Cor Adriaanse gaf in het eerste bedrijf gas en scoorde maar liefst vijf keer. Na rust pikten de Rotterdammers nog een doelpunt mee, waardoor de eindscore uiteindelijk uitviel op 6-0. ‘Ik heb mijn spelers zien voetballen zoals ik dat graag zie,’ aldus trainer Adriaanse.

Feyenoord was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Met veel druk naar voren gaf het elftal van Adriaanse de Haagse bezoekers geen enkele kans. Adriaanse: ‘Zij hadden echt problemen met onze pressie en kwamen niet aan voetballen toe.’ Dat resulteerde al snel in doelpunten van Cheick Toure (twee), waarna de kleine Marouan Azarkan met een geweldige kopbal, op een voorzet van Rodney Huijgen, voor de 3-0 tekende. Nog voor de pauze kwamen Huijgen en opnieuw Azarkan tot scoren: 5-0.

Na rust bleef Feyenoord, ondanks vijf wisselingen in de ploeg, de betere partij. Lutsharel Geertruida schoot vanaf de strafschopstip de 6-0 tegen de touwen. ‘We hebben amper wat weggegeven vandaag. Het zag er echt goed uit en ik denk ook dat dat is wat we nodig hebben om in de tweede seizoenshelft te presteren. We gaan meer weerstand krijgen,’ besloot de Onder 17-coach.

Feyenoord Onder 17 – ADO Den Haag Onder 17 6-0
8' 1-0 Cheick Toure
13' 2-0 Cheick Toure
27' 3-0 Marouan Azarkan
33' 4-0 Rodney Huijgen
41' 5-0 Marouan Azarkan
71' 6-0 Lutsharel Geetruida (strafschop)

Ajax Onder 16 bezorgt Feyenoord nederlaag in Amsterdam
Feyenoord Onder 16 is er niet in geslaagd om na een oefenduel met Ajax terug naar Rotterdam te keren met een overwinning. De ploeg van oefenmeester Edwin de Graaf verloor in Amsterdam uiteindelijk met 3-1. Twintig minuten voor het eindsignaal zou klinken, werd de wedstrijd vanwege het onweer gestaakt. ‘Dit zijn de wedstrijden waarvan onze spelers beter worden,’ aldus trainer De Graaf.

Feyenoord begon prima aan het treffen tegen de aartsrivaal en was in de openingsfase het beste team. Uit het niets kwam Ajax, uit een vrije trap, op voorsprong. ‘Vervolgens raakten wij de grip op de wedstrijd een beetje kwijt,’ vertelde De Graaf, die Ajax vlak voor rust op 2-0 zag komen, na afloop. ‘Met name omdat we erg slordig waren in de passing.’

Na de pauze begon Feyenoord weer goed en via Joshua Zirkzee was de eerste kans voor de Rotterdammers. De eerste mogelijkheid van Ajax leverde direct een treffer op (3-0), waarna Feyenoord via Splinter de Mooij (dreigde alleen op de keeper af te lopen) en Crysencio Summerville (op hem werd een overtreding gemaakt in het zestienmetergebied, maar een vrije trap werd toegekend) gevaarlijk werd. Via Joshua Zirkzee scoorde Feyenoord wel. De Rotterdammers kwamen vervolgens terug in de wedstrijd, maar zo’n twintig minuten voor tijd maakte de scheidsrechter vanwege het noodweer een voortijdig einde aan het oefenduel.

Ajax Onder 16 – Feyenoord Onder 16 3-1
18' 1-0
37' 2-0
50' 3-0
54' 3-1 Joshua Zirkzee

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Hoogenboom, Bogarde, Den Haan (58' Yates); Gündüz, De Mooij, El Karbachi (58' Doesburg); Summerville, Zirkzee en Kasrioui (40' Lake).

Feyenoord Onder 15 lijdt oefennederlaag bij Ajax
Feyenoord Onder 15 heeft vrijdagavond het oefenduel met Ajax Onder 15 verloren. In Amsterdam ging de ploeg van trainer Jeffrey Oost met 4-1 onderuit. 'Een terechte uitslag,' zo vond Oost. 'Zeker op basis van de eerste helft.'

Voor rust had Feyenoord het moeilijk met de Amsterdamse rivaal. Toch pakten de bezoekers in de 22ste minuut tegen de verhouding in de leiding dankzij een knappe individuele actie van Abdel Belarbi. Vier minuten later kreeg Feyenoord zelfs een reuzenkans op de 0-2, maar een vrijstaande Stan Maas legde de bal in het zestienmetergebied iets te vroeg af op Sem Valk.

Het bleek een dure misser, want binnen de minuut stonden beide ploegen op gelijke hoogte. 'Bij een corner kon er gewoon vrij worden binnengekopt,' zo zag Oost. 'En een paar minuten later grepen we opnieuw bij een corner niet agressief genoeg in en stonden we ineens met 2-1 achter.'

Na rust speelde Feyenoord gedurfder. Weg was de slordigheid in balbezit van voor de pauze. Ajax bleef wel kansen krijgen, maar dat gold ook voor Feyenoord. Toch was het de thuisploeg die bij een omschakelmoment in de 66ste minuut scoorde. Vlak voor tijd moest Feyenoord ook nog een vierde tegentreffer slikken. Oost: 'Over de tweede helft ben ik tevreden, maar voor rust speelden we echt ondermaats.'

Ajax Onder 15 - Feyenoord Onder 15 4-1
22' 0-1 Abdel Belarbi
27' 1-1
30' 2-1
66' 3-1
69' 4-1

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax (40' Sikanic); Papendrecht, Valk, Van der Zeeuw, Esajas; Zitman, Omgba, Naujoks; Maas, Kasius (40' Deurloo) en Belarbi.

Feyenoord Onder 14 te sterk voor Ajax
Feyenoord Onder 14 kende zaterdagochtend een goede generale voor de eerste competitiewedstrijd van 2017 volgend weekend tegen AZ Alkmaar Onder 14. In Amsterdam werd met 0-1 gewonnen van Ajax Onder 14. 'Dit was een zeer nuttig oefenduel, met een leuk resultaat,' vertelde trainer Daniel van der Meulen na afloop.

In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Ajax deelde wat speldenprikjes uit vanaf de flanken, maar de verdediging van Feyenoord stond als een huis. Na tien minuten spelen pakten de Rotterdammers de leiding. Lennard Hartjens schoot uitstekend binnen in de verre hoek, op aangeven van Max Christoffel.

Vanaf het doelpunt tot het laatste fluitsignaal, dat elf minuten eerder klonk vanwege onweer, gaf Feyenoord het heft niet meer uit handen. 'We waren absoluut de bovenliggende partij,' aldus Van der Meulen. 'Binnen het druk zetten waren we heel dominant. We veroverden telkens de bal rond de middenlijn en bleven ook na rust hard werken. We kregen ook nog kansen om de score uit te breiden, terwijl Ajax niet echt meer gevaarlijk werd. De controle over de wedstrijd raakten we niet meer kwijt.'

Ajax Onder 14 - Feyenoord Onder 14 0-1
10' 0-1 Lennard Hartjens

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak (36' Remie); Van Veldhoven (36' Bodo), Owusu, Zouan, Christoffel (36' Rijnja); Hartjens, Roels (36' Hokke), Ben-David dos Santos; 't Zand (36' Oulad M'hand), Benita en Matabaro.

Feyenoord Onder 13 onderuit bij Ajax
Feyenoord Onder 13 heeft vrijdagavond een oefennederlaag geleden tegen Ajax Onder 13. In Amsterdam eindigde het duel in 5-1. 'We hebben verdiend verloren,' reageerde trainer Gaston Taument. 'Veel jongens speelden onder hun niveau en dat was toch wel teleurstellend.'

Feyenoord begon nog wel goed aan de wedstrijd. Délano van der Heijden schoot zijn ploeg op voorsprong, na een fraaie aanval over meerdere schijven via Mees van Tol en Jamal Ourhris. 'Daarna werd het wat mat van onze kant,' aldus Taument, die Ajax voor rust nog drie keer zag scoren. 'De doelpunten vielen te gemakkelijk. In de persoonlijke duels kwamen we vaak te laat.'

In de tweede helft kreeg Feyenoord kansen op de 3-2, maar die werden niet benut. In plaats daarvan kwam de thuisploeg op 4-1 en was de wedstrijd beslist. Taument: 'Ajax is uiteraard een goede opponent, maar we hebben simpelweg te weinig geboden. In elk geval is er genoeg na te bespreken.'

Ajax Onder 13 - Feyenoord Onder 13 5-1
10' 0-1 Délano van der Heijden