Maup Martens ontvangt Willem van Hanegem Trofee

Maup Martens ontvangt Willem van Hanegem Trofee

Maup Martens heeft woensdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord de Willem van Hanegem Trofee ontvangen. De 69-jarige Senior Scout van Feyenoord Academy ontving de ereprijs uit handen van algemeen directeur Eric Gudde, die Martens onder meer omschreef als ‘een waardig clubvertegenwoordiger met heel veel kennis van zaken en een enorm netwerk’.

Martens kwam op jonge leeftijd als jeugdspeler binnen bij Feyenoord, was enige tijd hoofd jeugdopleiding op Varkenoord en was jarenlang trainer van het toenmalige tweede elftal en assistent-trainer onder diverse hoofdtrainers. Door Gudde werd Martens vooral geroemd voor zijn werk binnen Feyenoord Academy. ‘Als trainer, scout in binnen- en buitenland en in de aansturing van de jeugdopleiding is Maup van onschatbare waarde geweest voor Feyenoord, terwijl hij nog steeds fulltime actief is binnen de jeugdopleiding. Als iemand deze prijs verdient, is hij het wel.’

Glimmend van trots en met de grote trofee stevig in zijn handen zei Martens direct na de uitreiking ‘volkomen verrast’ te zijn met de waarderingsprijs. ‘Dit is voor mij een heel bijzondere en grote eer. Ik had dit nooit verwacht’, reageerde de oer-Feyenoorder. ‘Feyenoord is mijn club en ik hoop in de toekomst nog heel lang mijn bijdrage te kunnen leveren. Deze prijs krijgt in elk geval een heel mooie plek.’

Het is de vierde keer dat De Willem van Hanegem Trofee werd uitgereikt tijdens een nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. De trofee werd in 2014 op de 70ste verjaardag van de naamgever van de ereprijs in het leven geroepen, waarbij het eerste exemplaar naar de Kromme zelf ging. Een jaar later viel de eer te beurt aan clubarchivaris Henk van der Stoep. In 2016 ging de prijs naar Jan Mastenbroek ging, als waardering voor het werk dat de spelersbegeleider verricht voor Feyenoord.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties