''Ik wilde vandaag deze formatie zien''

zaterdag 7 januari 2017 18:52 19.079 keer bekeken 25 reacties Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst kijkt voor de camera's van RTV Rijnmond vol tevredenheid terug op het trainingskamp van afgelopen week. "We hebben een goede week gehad met uitstekende omstandigheden, accomodatie was goed, hotel uitstekend: dan wil je ook winnend afsluiten. Dat hebben we twee keer gedaan: vanochtend Katwijk en nu tegen Mainz."

De opvallende rode kaart in het vriendschappelijke duel met Mainz leek even een spelbreker te worden in de oefenwedstrijd. "Het was een pot waarin ze vol gingen en ons onder druk zetten. Het was een hoog tempo onder moeilijke omstandigheden. Het veld was hard en we hadden er in het begin moeite mee om het ritme te vinden dat we normaal wel hebben. Als je dan met tien man komt te staan is dat voor beide teams niet gunstig, dus hebben we overlegd met hen en met de scheids om te wisselen zodat we gewoon elf tegen elf konden blijven spelen."

Het lijkt er tot nu toe op dat Jens Toornstra de vacante positie van Karim El Ahmadi in gaat nemen tegen Roda JC. "Ik wilde kijken hoe dat gaat. Met Tonny wat meer als verdedigende middenvelder en met Jens en Dirk dan daarvoor. Het is voor mij een oefenwedstrijd om dat dan ook te kunnen zien. Tapia is nog steeds een optie. Marko (Vejinovic-red.) ook. Ik weet wat zij kunnen brengen op die plek, maar ik wilde vandaag deze formatie zien."

Dylan Vente maakte vandaag zijn officieuze debuut. Dat de broer van zijn opa ooit het eerste doelpunt maakte in De Kuip maakte zijn entree op het veld extra bijzonder, maar is hij ook het verst van de drie jeugdspelers die meegenomen zijn? "Ik ben over alle drie tevreden. Dylan doet het goed. Hij houdt zich heel goed staande deze week en is een groot talent. Vandaar ook de keus om hem in te laten vallen."

Laatste headlines
25 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 6 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64407 leden - Op dit moment zijn 71 mensen actief, waarvan 66 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting