Jaaroverzicht 2016: Europa League, winterkampioen

Jaaroverzicht 2016: Europa League, winterkampioen

Het kalenderjaar 2016 nadert zijn einde. FR12.nl blikt met een vierdelige serie terug op de afgelopen twaalf maanden. Het jaaroverzicht, dat zal bestaan uit de belangrijkste nieuwsberichten uit iedere maand, vandaag een terugblik op oktober, november en december.

2 | Feyenoord wint ook achtste Eredivisie-wedstrijd
Feyenoord heeft ook de achtste competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Willem II boekte de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst een degelijke 0-2 overwinning. Nicolai Jørgensen zorgde na een kwartier met een fraai hakje voor de openingstreffer, waarna invaller Renato Tapia het duel een kwartier voor tijd besliste.

Terugblik eerste seizoenshelft (III): Late comeback en de Klassieker

2 | Feyenoord-supporters halen verhaal in Tilburg

Jaaroverzicht 2016: Europa League, winterkampioen

4 | ''Ik maak me nog een beetje zorgen om het positiespel''
''Het begint er nu echt op te lijken, ook omdat PSV weer punten heeft gemorst. Ajax is op de goede weg, maar is nog steeds zoekende. Feyenoord lijkt stabieler te worden, al maak ik me nog een beetje zorgen om het positiespel, het langer domineren.''

6 | VIDEO | Het verschil tussen Jørgensen en Kramer
Catenaccio-redacteur Philip Schreurs gaat op regelmatige basis aanschuiven in de FC Afkicken studio om interessante ontwikkelingen in het voetbal aan de hand van data te ontleden. In de eerste aflevering gaat over het verschil tussen Feyenoord-spitsen Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer.

7 | Oranje wint met Karsdorp ruim van Wit-Rusland in De Kuip
Oranje heeft zijn tweede WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland ruimschoots gewonnen met 4-1. Promes 2x, Klaassen en Janssen maakten de doelpunten. Rios bracht Wit-Rusland nog de eretreffer. Nederland was de hele wedstrijd heer en meester.

11 | Goed nieuws Karsdorp: geen botbreuk
Bij Feyenoord haalt iedereen opgelucht adem. Onderzoek in Erasmus Medisch Centrum heeft vandaag aangetoond dat de schouder van Karsdorp gekneusd is. Dit meldt Feyenoord-watcher Mikos Gouka. Eerder werd gevreesd voor een botbreuk.

16 | Kramer kopt Feyenoord laat naar overwinning

Jaaroverzicht 2016: Europa League, winterkampioen

18 | Elia: ''Duel met Ajax zit al heel lang in mijn hoofd''
Eljero Elia is na zijn speelminuten in het tweede elftal klaar voor zijn rentree bij Feyenoord 1. Dat kan donderdag gebeuren tegen Zorya Luhansk óf pas later deze week in De Klassieker tegen Ajax. ''Het heeft allemaal lang genoeg geduurd'', zegt de aanvaller, die lang herstelde van een schouderblessure.

21 | Van Geel: ''Jan-Arie heeft enorm veel vertrouwen''
Feyenoord speelde gisteravond de wedstrijd tegen Zorya Luhansk. Terwijl de Rotterdammers de drie punten in De Kuip hielden ging de meeste aandacht uit naar de 'scharen' van Jan-Arie van der Heijden. Martin van Geel blikte hier kort op terug in het programma FC Rijnmond.

22 | Honderden supporters op laatste training voor De Klassieker
Enkele honderden supporters van Feyenoord zijn zaterdagmiddag naar De Kuip gekomen om de Rotterdammers op te peppen voor De Klassieker tegen Ajax van zondagmiddag.

23 | Feyenoord houdt punt over aan Klassieker
Feyenoord heeft een gelijkspel uit het vuur gesleept in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Nadat de ploeg vroeg in de tweede helft op achterstand kwam, knokte Feyenoord zich terug in de wedstrijd via Dirk Kuyt: 1-1. Het gat met de Amsterdammers op de ranglijst blijft daardoor vijf punten

25 | Elia: ''El Ahmadi is echt de master''
Eljero Elia is klaar om Feyenoord te helpen aan zijn titelambities. ''Echt iedere speler van Feyenoord wil dit seizoen per se kampioen worden. Als het een keer kan, dan is dat nu'', stelt de vleugelaanvaller vandaag in De Telegraaf.

Terugblik eerste seizoenshelft (IV): Wisselvallige reeks

27 | Feyenoord loot ADO Den Haag in de KNVB Beker
De tegenstander van Feyenoord voor de achtste finale van de KNVB Beker is bekend. De Rotterdammers nemen het op tegen ADO Den Haag.

31 | Moeder Tonny Vilhena overleden
Het trieste nieuws heeft ons bereikt dat de moeder van Tonny Vilhena vannacht is overleden. Jeanette Morin (52) heeft de strijd tegen de ziekte helaas verloren.

31 | Harde kern Eagles organiseert steunactie voor Vilhena
De ‘Eagles B-side’, de harde kern van de club uit Deventer, hoopt met een actie tijdens de wedstrijd Vilhena te kunnen steunen in deze moeilijke tijd. “Graag vragen wij de Eagles-supporters om in minuut 52 te applaudisseren om Tonny een hart onder de riem te steken”, schrijft de supportersgroep.

November

1 | Joodse Feyenoord-sponsor weg om spreekkoren
Het Israëlische EZ Trader dreigt het sponsorcontract met Feyenoord te verscheuren. De Rotterdammers lopen daardoor zo'n 1,2 miljoen euro mis. Volgens De Telegraaf is eigenaar Shimon Citron ontzet over spreekkoren in De Kuip.

3 | Guidetti: ''Ja, ik riep inderdaad de naam van Feyenoord''
John Guidetti speelde als invaller maar een kwartier mee bij Celta de Vigo tegen Ajax (3-2), maar was na afloop toch de meest besproken man. Zelf genoot de Zweedse spits van zijn invalbeurt in De Arena.

7 | Vejinovic klaar met enkele 'supporters' op sociale media
Marko Vejinovic is helemaal klaar met supporters die hem lastigvallen op Instagram. ''Op mijn social media-kanalen zijn geen 'fans' welkom die; bedreigingen uiten, verwijzen naar nachtelijke huisbezoekjes of schelden met ongeneeselijke ziektes,'' schrijft de middenvelder op zijn pagina.

10 | 'Jan Scharie' over nieuwe bijnaam: ''Ik kan er wel om lachen''
Een schaartje hier, een knappe uitkap-actie daar en het uitspelen van de tegenstander met een sierlijke pirouette. Het zijn acties die je bij Feyenoord verwacht van spelers als Eljero Elia en Bilal Basacikoglu. Toch was het verdediger Jan Arie van der Heijden die de afgelopen weken zijn trukendoos opengooide.

16 | ''Als Feyenoord het eindstation is, teken ik ervoor''
Jens Toornstra vindt het heerlijk om op rechts te spelen. Met Rick Karsdorp achter hem is de dynamiek op die flank groot. ''Het is zo lekker voetballen met Rick'', erkent Toornstra in gesprek met Voetbal International.

20 | VIDEO | Kippenvel eerbetoon aan moeder Vilhena

Jaaroverzicht 2016: Europa League, winterkampioen

21 | Feyenoord werkt aan nieuwe trainingsaccommodatie
Feyenoord gaat een nieuwe trainingsaccommodatie bouwen voor Feyenoord 1 op het voormalige terrein van VV Hillesluis. Dat is te lezen in het nieuwe Feyenoord Magazine, waarin algemeen directeur Eric Gudde en projectmanager Alain Kooiman tekst en uitleg geven.

22 | Bosvelt: ''Het huidige Feyenoord maakt meer kans dan wij''
Feyenoord gaat donderdag voor de tweede keer in de clubhistorie op bezoek bij Manchester United. De eerste ontmoeting vond plaats in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 1997-1998. Paul Bosvelt was erbij op 22 oktober 1997, toen Feyenoord met 2-1 verloor van de Engelse grootmacht.

23 | Het Legioen in Manchester

Jaaroverzicht 2016: Europa League, winterkampioen

25 | Complimenten politie Manchester: ''Fantastische sfeer''
De supporters van Feyenoord hebben gisteren indruk gemaakt in Engeland. Duizenden supporters hebben zich vermaakt in het centrum van Manchester. In de stad hebben er geen grote incidenten plaatsgevonden. Voorafgaand aan de wedstrijd was er zelfs een mars naar het stadion, volgens de politie een van de grootste ooit.

28 | Van Hanegem: ''Ga voetballen, kruip niet in je schulp!''
Willem van Hanegem zag Feyenoord zondagmiddag opnieuw punten verspelen. En dat komt niet als een verrassing voor de legendarische middenvelder van weleer. ''Feyenoord durft niet, lijkt het wel'', baalt De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

30 | FOTO'S | Nieuwe impressies van Feyenoord City
Het nieuwe stadion van Feyenoord aan de oever van de Maas moet de blikvanger in de gebiedsontwikkeling rond het huidige stadion worden. Dat blijkt uit de plannen van de projectgroep Feyenoord City die vanochtend zijn gepresenteerd.

Terugblik eerste seizoenshelft (VI): Winterkampioen

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt Rick Karsdorp Renato Tapia Michiel Kramer Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties