Woudenberg strijdvaardig: ''Wil terugkeren in de basiself''

Woudenberg strijdvaardig: ''Wil terugkeren in de basiself''

Lucas Woudenberg keerde in de zomer van 2016 terug bij Feyenoord na een verhuurperiode aan NEC. De linksback begon het seizoen bij de Rotterdammers als basisspeler, maar moet het sinds de uitwedstrijd tegen PSV doen met een plek op de reservebank. In het nieuwe jaar hoopt Woudenberg zijn plekje in de basisopstelling weer in te nemen.

“Je wilt altijd spelen, ik ook”, zegt De Witte Keniaan in de kerstshow van FC Afkicken. “Dat gebeurt als je keihard blijft werken en als je het goed doet op de momenten dat je wel speelt. Ik kan niet zeggen dat ik het slecht heb gedaan in de wedstrijden dat ik wel speelde, daar ben ik wel tevreden over. Ik moet nu gewoon wachten op mijn kans.”

“Ik hoop in de volgende seizoenshelft veel minuten te maken en terug te keren in de basis, dat is het belangrijkste voor mij”, vervolgt hij. “Ik denk niet echt na over een nieuwe verhuurperiode. Ik heb net een nieuw contract getekend bij Feyenoord, was vorig jaar verhuurd en heb nu acht wedstrijden gespeeld. Het zit nu even tegen, maar ik ben niet iemand die snel opgeeft. Het eerste doel voor mij is om terug te komen in de basisopstelling.

“Bij ons speelde Lucas destijds alles”, zegt verdediger Sander Fischer, die in het seizoen 2013/2014 met Woudenberg speelde bij Excelsior. “Ik weet niet of hij vervelend gaat doen als hij niet speelt, maar Lucas kennende doet hij dat dan thuis. Hij zal zich niet snel laten kennen.”

Ook Michiel Kramer kwam voor in de tweede uitzending van het kerstshow. De spits van Feyenoord speelde Pictionary met VI-journalist Freek Jansen, Ziggo Sport-verslaggever Wytse van der Groot en PEC-doelman Mickey van der Hart.

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties