Leerzame laatste groepswedstrijd voor Feyenoord 2

Feyenoord 2 heeft de Premier League International Cup afgesloten met een nederlaag. De ploeg van coach Roy Makaay ging dinsdagmiddag tegen de reserves van Dinamo Zagreb met 0-3 onderuit.

Na de eerdere nederlagen tegen Swansea City 2 en Chelsea U23 wist Feyenoord 2 vooraf al dat kwalificatie voor de knock-outfase van het toernooi niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Desondanks ging de ploeg, met Warner Hahn opnieuw negentig minuten onder lat, er met volle moed tegenaan op het Cobham Training Centre, het in de buurt van Londen gelegen trainingscomplex van Chelsea.

‘Ik vond ons in de eerste twintig tot 25 minuten prima spelen,’ vertelde Roy Makaay, die zag dat zijn ploeg enkele goede schietkansen vanaf de rand van het strafschopgebied kreeg. Desondanks kwam Feyenoord na 22 minuten op achterstand, toen er bij een vrije trap vanaf de zijkant niet goed werd verdedigd. Tien minuten later werd het zelfs 0-2 uit een strafschop.

‘Dinamo Zagreb speelde compact en goed georganiseerd en wachtte op onze fouten,’ aldus Makaay, die op de bank werd geassisteerd door keeperstrainer Khalid Benlahsen en Onder 19-coach Damien Hertog. ‘Dat fouten op dit niveau genadeloos worden afgestraft, wisten we al uit de vorige wedstrijden, maar dat bleek nu opnieuw. In vergelijking met die duels speelden we bovendien met een nog jonger team, met enkele spelers van Onder 19. Voor hen was deze wedstrijd helemaal een goede leerschool.’

Eén van de eerstejaars A-junioren, Tyrell Malacia, was als invaller in de tweede helft het dichtst bij de aansluitingstreffer maar raakte het houtwerk. Ook Mo El Hankouri slaagde er niet in de Kroatische doelman te passeren. Nadat Feyenoord in de slotfase één-op-één ging spelen, werden de ruimtes in de Rotterdamse defensie steeds groter. Daarvan profiteerde Dinamo in blessuretijd via een derde treffer.

‘De Premier League International Cup was absoluut een leerzame ervaring voor onze jonge spelers,’ concludeerde Makaay, die zich nu met zijn ploeg kan gaan richten op de competitieduels. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland op maandag 30 januari 2017, wanneer SC Cambuur 2 naar Varkenoord komt.

Feyenoord 2 – Dinamo Zagreb 2 0-3