''Ik zou Toornstra op El Ahmadi zijn plek neerzetten''

''Ik zou Toornstra op El Ahmadi zijn plek neerzetten''

Karim El Ahmadi speelt zaterdagavond zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord voordat hij naar de Afrika Cup vertrekt. De middenvelder, één van de beste spelers van de Rotterdamse club in het huidige seizoen, neemt het met zijn land Marokko op in het toernooi waardoor hij enige tijd afwezig is in de Kuip. Het wordt voor trainer Giovanni van Bronckhorst dus puzzelen wie de Marokkaan gaat vervangen.

“Feyenoord gaat El Ahmadi heel erg missen. Als ik Giovanni van Bronckhorst was zou ik Jens Toornstra op zijn plek neerzetten. Ik zou het niet meer proberen met Renato Tapia of Marko Vejinovic”, stelt Bart Vlietstra, sportjournalist van onder andere Santos en De Volkskrant, in FC Rijnmond. De opmerking zorgde bij oud-voetballer Geert den Ouden voor gefronste wenkbrauwen: “El Ahmadi is een controleur, een echte balafpakker. Toornstra is een compleet andere speler.”

“Toornstra is bewegelijk en atletisch genoeg om hem te vervangen, denk ik”, reageert Vlietstra. “Natuurlijk, geen enkele speler in Nederland is vergelijkbaar met El Ahmadi, dus een echt goede vervanger zal moeilijk te vinden zijn.” Den Ouden was nog niet overtuigd: “Dat zou echt de ontdekking van het seizoen wezen", reageert hij lachend.

Lees meer over
Jens Toornstra Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties