Berghuis: ''Thuis moeten we alle wedstrijden winnen''

Berghuis: ''Thuis moeten we alle wedstrijden winnen''

Feyenoord neemt het zaterdagavond op tegen Vitesse in het laatste duel van het kalenderjaar. De Rotterdammers staan al het gehele seizoen op de eerste plaats van de competitie. Steven Berghuis, die in de wedstrijd tegen AZ zijn basisplek bekroonde met een treffer, ziet de tegenstander uit Arnhem als een lastige tegenstander.

“Vitesse is een gevaarlijke ploeg met veel snelheid voorin, goede aanvallers en vaak dreiging”, zegt Berghuis tegenover RTV Rijnmond. “We moeten weer een hoog tempo gaan draaien tijdens die wedstrijd, goed aan de bal zijn en agressief spelen als we de bal niet hebben. Dan kunnen we hopelijk winnen. We weten welke wedstrijd er dit weekend ook wordt gespeeld: Ajax - PSV. We spelen thuis en ik vind dat we daar alle wedstrijden moeten winnen.”

“Niet veel teams weten van ons te winnen als we goed spelen”, vervolgt hij. “De selectie is sterk en dan win je veel wedstrijden. Ik denk dat puur het voetbal beter is geworden dan eerst. We zijn rustiger aan de bal en domineren meer. Dan is de kans om te winnen groter. Je zag de laatste drie wedstrijden dat het er heel goed uitzag.”

De buitenspeler, die dit seizoen wordt gehuurd van Watford, weet nog niet of zijn verdere toekomst ook bij Feyenoord ligt. “Na de winterstop keer in terug bij Feyenoord en richt ik mij op de tweede helft van het seizoen”, zegt hij. “Er is nog niet gesproken over volgend seizoen. Ik kan er dan wel over gaan nadenken, maar dat heeft weinig zin. Wanneer zoiets aan bod komt, ga ik er wel over nadenken maar laat ik voorop stellen dat ik het wel naar mijn zin heb bij Feyenoord.”

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties