Kongolo verwikkeld in zaakwaarnemersconflict

Kongolo verwikkeld in zaakwaarnemersconflict

Terence Kongolo is verwikkeld in een conflict tussen makelaars. De verdediger van Feyenoord stapte over van zaakwaarnemer Erkan Alkan naar Rob Jansen. Volgens Alkan heeft Kongolo nog een contract bij hem. Dit schrijft Voetbal International dinsdagavond.

De KNVB geeft aan dat de integriteitscommissie van de voetbalbond drie aanklachten heeft ontvangen: Alkan tegen Kongolo (contractbreuk), Alkan tegen Jansen (aanzetten tot contractbreuk) en Jansen tegen Alkan (valsheid in geschrifte).

“Kongolo heeft een overeenkomst gesloten met Alkan', zegt Harro Knijff, advocaat van Jansen, tegenover het weekblad. “Die overeenkomst was volgens het model van de KNVB. Dat was anderhalf kantje. Volgens Alkan is er op dezelfde dag een tweede overeenkomst gesloten. Die behelst vier kantjes. In dat contract spijkert Alkan hem aan alle kanten vast. De aanleiding voor Kongolo om naar de voetbalbond te stappen, is het feit dat Alkan stelt dat hij niet van hem af zou kunnen. Dat betwist de verdediger. Die eerste overeenkomst was tussentijds opzegbaar. Kongolo zegt dat hij de tweede overeenkomst nooit heeft getekend. Ik zeg niet dat zijn oude manager valsheid in geschrifte heeft gepleegd, maar áls het waar blijkt, dan is het wel valsheid in geschrifte.”

Volgens de raadsman van zaakwaarnemer Alkan zit de kwestie anders in elkaar. “Wat Knijff en Jansen zeggen klopt niet helemaal, omdat in eerste instantie Alkan naar de KNVB is gestapt”, zegt advocaat Joes Blakborn. “Kongolo werd bewogen door Jansen om onder een geregistreerd contract uit te komen. Op het moment dat Ronald Koeman – die bij Rob Jansen zit – aangaf interesse te hebben in Kongolo, is hij geswitcht. Dat was vijf dagen voor het einde van de transfertermijn. Terwijl hij bij Alkan heeft getekend voor een duur van twee jaar.’ Volgens Blakborn is het niet vreemd dat er twee contracten zijn getekend. ‘Het tweede contract is een uitwerking van de eerste overeenkomst. Dat gebeurt vaker.”

De integriteitscommissie heeft de informatie overgedragen aan de aanklager, die nu verdere stappen kan ondernemen. De KNVB verwacht dat pas begin 2017 meer duidelijk zal worden over de kwestie

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties