Ochtendjournaal: Feyenoord ontwaakt en freewheelt in de polder

Ochtendjournaal: Feyenoord ontwaakt en freewheelt in de polder

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de ruime zege op AZ (0-4) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant heeft Feyenoord de allure van een ware kampioen na de overwinning op AZ. Het speelde AZ duizelig, als een harmonica met welluidende muziek in afwisselende tempo’s. Voor Kuyt zal het een lastig verhaal worden nadat Dirk geen minuten heeft gemaakt. Het is een van de moeilijkste rollen voor de sportman: langzaam terugtreden uit het schijnsel, stapvoets verwijden in de coulissen. Wat menig Feyenoordsupporter al concludeerde, stelt de krant nu ook: Feyenoord gaat als winterkampioen de winterstop in. Jorgensen doet Pellé en Guidetti vergeten, Vilhena is als een bezige bij aan het prikken en Toornstra strooit met steekpasjes en is van waarde met zijn loopvermogen.

“Fier aan kop”, kopt de Telegraaf vandaag. Feyenoord heeft zijn gewenste revanche kunnen nemen op de Europese uitschakeling afgelopen week. Het elftal dat tegen Fenerbahce optrad en het elftal dat de degens met AZ kruiste was een wereld van verschil. Een wonder had Feyenoord nodig om donderdag te overwinteren, een wonder heeft AZ gekregen dat het bij ‘slechts’ 0-4 bleef. Het was echt makkelijk vandaag gaf Toornstra al toe: “De tweede helft vooral plezier gemaakt, we zijn daarin wellicht iets te ver doorgedraafd.” Feyenoord is hongerig, het is op zoek naar het eerste landskampioenschap sinds 1999. Met nog één wedstrijd in het verschiet is Feyenoord al halverwege op schema.

Met de borst vooruit, trots en strijdbaar, euforie na de misstap van Ajax: Feyenoord heeft iedereen de mond gesnoerd, concludeert het Algemeen Dagblad. Feyenoord, al 123 dagen koploper, nam de regie op een manier die deed denken aan de periode dat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst in de eerste weken van de competitie de lakens uitdeelde. AZ stond erbij en keer ernaar. Iedereen kon en mocht scoren van AZ in hun eigen stadion. Door de nieuwe positie van Toornstra mocht El Ahmadi zich meer met de organisatie bemoeien. Dat heeft zijn impact gehad op de tegenstander dat zich geen raad wist. Het was de speelbal van de Rotterdamse titelkandidaten. En waar Feyenoord het idee had dat de hele buitenwereld tegen hun was, geven ze een sterk signaal terug: “Wij deden mee om de titel. Wij doen nog mee om de titel en we zullen dat blijven doen ook.”

Wat kan er breder beschouwd van waarde zijn? Luttele dagen na een nieuwe Europese ontmaskering liep Feyenoord uit als koploper in Nederland. Feyenoord freewheelt in de polder en reeg doelpunten en gemiste kansen aaneen, schrijft Trouw. Voorafgaand een serieuze test voor Feyenoord, AZ had aan vertrouwen gewonnen tegen de Russen en Feyenoord moest nog ontwaken na de zeperd tegen de Turken. Waar de Rotterdammers door Fenerbahce in slaap werden gesust waren de rollen nu omgedraaid, met AZ als doelwit. Van Bronckhorst en zijn spelers konden zich kietelen met de gedachte dat ze, zoals het dan altijd klinkt, goed hebben gereageerd op een tegenslag.

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties