''Op momenten dat het niet draait, dan staat Kuyt er altijd''

''Op momenten dat het niet draait, dan staat Kuyt er altijd''

De overwinning op AZ heeft Henk van Stee de bevestiging gegeven dat dit weleens het jaar voor Feyenoord kan worden. De Rotterdammers zegevierden tegen de Alkmaarders met 0-4. Opvallend genoeg ging het voorafgaand aan de wedstrijd vooral over het ontbreken van aanvoerder Dirk Kuyt. De 36-jarige aanvallende middenvelder kwam op een voor hem bijzondere plek: de bank.

De oud-trainer van alle drie de Rotterdamse clubs is van mening dat Kuyt altijd moet spelen. “Ik begrijp de keuze om met Toornstra op rechts en Kuyt op tien te spelen. Voor mij is Kuyt al jaren een zekerheid. Op momenten dat het niet draait, dan staat hij er altijd”, geeft Van Stee aan in FC Rijnmond. Vanzelfsprekend zorgde het ontbreken van een basisplek bij Kuyt voor onbegrip en teleurstelling. “Het is logisch dat hij teleurgesteld is. Hij is een winnaar en wil altijd spelen. Ik ben er desondanks wel van overtuigd dat hij gewoon blij is dat Feyenoord heeft gewonnen.”

Door de nederlaag van aartsrivaal Ajax op bezoek bij FC Twente is Feyenoord weer alleen koploper van de Eredivisie. Ondanks een mindere periode heeft Feyenoord deze plek niet één keer af hoeven staan na een volledige speelronde. Ervarenheid en teamspirit zijn volgens Van Stee twee belangrijke kenmerken van deze ploeg. “Jongens als Kuyt en Jorgensen hebben met hun leeftijd een bepaalde constantheid. Als ze voluit gaan, dan heeft Feyenoord een team op kampioen te worden. Ik denk nog steeds dat Feyenoord kampioen gaat worden. Ajax is een genot om naar te kijken, maar is jeugdig en wisselvallig.”

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties