''Ik dacht een beetje aan het Kazim-syndroom''

''Ik dacht een beetje aan het Kazim-syndroom''

Bilal Basacikoglu viel in de rust in bij Feyenoord. De aanvaller kwam in het veld voor Jens Toornstra. Emile Schelvis had liever gezien dat Giovanni van Bronckhorst een andere keuze had gemaakt. "Als je dan toch wisselt, dan was Berghuis een logischere keus geweest."

"Er lagen mogelijkheden aan de binnenkant van die linksback,'' vervolgt de journalist in gesprek met RTV Rijnmond. ''Daar had Berghuis een bepaalde waarde kunnen hebben. Er gebeurt iets met hem aan de bal. Bilal komt nooit iemand voorbij.''

Schelvis heeft vooral kritiek op het gebrek aan scorend vermogen van Bilal. ''Ik dacht een beetje aan het Kazim-syndroom. Hij miste in het verleden ook grote kansen tegen Ajax. Volgens de supporters laat je Feyenoord dan eigenlijk op de allerbelangrijkste momenten in de steek."

"Ik begrijp wel waarom Van Bronckhorst steeds bij hem terugkomt. Hij legt veel arbeid en diepte in zijn spel, maar zijn acties zijn gedoemd te mislukken. Dan moet je je afvragen of je zo'n jongen niet tegen zichzelf in bescherming moet nemen. Die fase is nu aangebroken.''

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties