4-3-3 tegen Noord-Macedonië? ''Het zit wel in mijn hoofd in ieder geval''

4-3-3 tegen Noord-Macedonië? ''Het zit wel in mijn hoofd in ieder geval''

Nederland heeft zich, zonder groots te spelen, met speels gemak als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde van het EK. Maandag om 18:00 staat er nog een wedstrijd des keizers baard op het programma tegen het zwakke Noord-Macedonië. Bondscoach Frank de Boer geeft aan dat hij overweegt om dan wel in een 4-3-3 formatie te spelen, zodat hij ook wat meer inzicht kan krijgen als Oranje wel zo zou gaan spelen op het EK.

De volgende wedstrijd die er echt toe doet, in de achtste finale van het EK tegen een nu nog onbekende tegenstander, staat namelijk pas over tien dagen op het programma. "We moeten goed overleggen met de performance coach en de spelers zelf over wat het beste is voor de aankomende wedstrijd tegen Noord-Macedonië", aldus De Boer tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Oostenrijk. "Willen we ritme houden waarbij we het systeem kunnen verfijnen of moeten we een paar jongens rust geven? We gaan rustig in overleg met iedereen."

De Boer overweegt wel om tegen Noord-Macedonië in een 4-3-3 systeem te gaan spelen, een systeem dat een basisplek voor Steven Berghuis op zou leveren. "Jawel, dat zou kunnen, het zit wel in mijn hoofd. Daar heb ik zeer zeker aan gedacht. Het enige nadeel: Noord-Macedonië speelt de laatste tijd continu met vijf spelers achterin, dat vind ik een beetje een nadeel. Maar het zit wel in mijn hoofd in ieder geval."

Lees meer over
Oranje Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties