MATCHDAY! FC Utrecht - Feyenoord

MATCHDAY! FC Utrecht - Feyenoord

Voor derde keer dit seizoen speelt Feyenoord na een Europese uitwedstrijd een uitduel in de Eredivisie. Vorig seizoen beëindigde Feyenoord in Utrecht een reeks van negen duels zonder overwinning door met 1-2 te zegevieren.

Teamnieuws

Ten opzichte van het duel met Manchester United keren Eric Botteghin en Karim El Ahmadi terug bij Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan geen beroep doen op Terence Kongolo en de al langer geblesseerden Kenneth Vermeer en Sven van Beek en Warner Hahn, die na zijn knieblessure weer wedstrijdritme op moet gaan doen.

FC Utrecht mist Ramon Leeuwin, die vanwege een rode kaart tegen FC Twente geschorst is. Ook de al langer geblesseerden Edson Braafheid, Jeff Hardeveld en Sean Klaiber zijn niet inzetbaar.

De kijk van de hoofdtrainers

‘Utrecht is een ploeg waartegen we vorig seizoen mooie wedstrijden hebben gespeeld,’ zegt Van Bronckhorst, doelend op onder meer de gewonnen bekerfinale. ‘Maar het is nu een nieuwe seizoen. Na het verlies van donderdag willen we zondag weer winnen, en daarmee de koppositie in de Eredivisie behouden. Bekijk de volledige voorbeschouwing hieronder in de videospeler.

Ten Hag hoopt te profiteren van het feit dat Feyenoord donderdagavond nog in actie kwam, maar beseft dat zijn ploeg van goeden huize zal moeten komen. ‘Feyenoord is de koploper, dus de beste ploeg in Nederland tot nu toe. Dat vind ik ook. Sinds februari vorig jaar spelen ze al min of meer in dezelfde samenstelling. Dat maakt ze tot een ingespeeld geheel,’ vertelde Ten Hag deze week aan Voetbal International.

Vorm

Na drie competitiewedstrijden zonder overwinning pakte Feyenoord vorige week weer eens drie punten. Door de degelijke 3-0 zege op PEC Zwolle is de ploeg van Van Bronckhorst na dertien speelronden nog altijd koploper van de Eredivisie.

FC Utrecht is al vijf duels ongeslagen. Die reeks leverde in totaal elf punten op, terwijl in de eerste acht duels slechts zes punten werden verzameld. De goede vorm van de laatste weken heeft Utrecht naar de zevende plaats van de Eredivisie gebracht.

Historie

Feyenoord heeft al tien jaar niet meer verloren in Utrecht. Van de 46 ontmoetingen in Stadion Galgenwaard won Feyenoord er 21, terwijl er veertien in een gelijkspel eindigden. Elf keer trok de thuisploeg aan het langste eind.

FC Utrecht – Feyenoord
Zondag 27 november om 16:45 uur in Stadion Galgenwaard
Scheidsrechter: Gözübüyük

Laatste ontmoetingen

Uit
28-02-2016 FC Utrecht – Feyenoord 1-2
01-03-2015 FC Utrecht – Feyenoord 0-0
19-01-2014 FC Utrecht – Feyenoord 2-5
12-08-2012 FC Utrecht – Feyenoord 0-1
11-12-2011 FC Utrecht – Feyenoord 2-2

Thuis
24-04-2016 Feyenoord – FC Utrecht 2-1 (bekerfinale)
08-08-2016 Feyenoord – FC Utrecht 3-2
24-08-2014 Feyenoord – FC Utrecht 1-2
22-09-2013 Feyenoord – FC Utrecht 1-0
17-03-2013 Feyenoord – FC Utrecht 2-1

Lees meer over
Kenneth Vermeer Sven van Beek Eric Botteghin Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties