'Sterretjes-actie' gaat internationaal: ''Dit maakt voetbal mooi''

'Sterretjes-actie' gaat internationaal: ''Dit maakt voetbal mooi''

De supporters van Feyenoord lieten zich zondagmiddag van hun beste kant zien. Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle gingen duizenden sterretjes de lucht in als eerbetoon voor Tonny Vilhena en zijn familie. De middenvelder verloor deze maand zijn moeder. Het gebaar werd ook in het buitenland opgemerkt.

De Engelse Mirror spreekt van ‘een ontroerend gebaar van de supporters’. “Een emotioneel gebaar van solidariteit van de Feyenoord-supporters”, schrijft Daily Mail. Ook de populaire Facebook-pagina Sport Bible deelde het eerbetoon: “Dit is wat voetbal zo mooi maakt.” SportJoe spreekt van ‘een prachtig eerbetoon van duizenden sterretjes’. “Na zo’n moment leek niemand Feyenoord te kunnen verslaan en dat bleek ook zo te zijn.”

Na het eerbetoon bedankte Vilhena het publiek door een applaus te geven. Ook de zus van Vilhena bedankte vandaag de supporters: “Hoe mooi is dit? Wat een mooi gebaar en wat heeft Feyenoord top-supporters. (…) Ik heb wat traantjes gelaten, met de gedachte aan mijn moeder die super trots geweest zou zijn."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties