Ochtendjournaal: Offensief marcheert Feyenoord niet

Ochtendjournaal: Offensief marcheert Feyenoord niet

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de makkelijke overwinning op PEC Zwolle (3-0) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant blijft Feyenoord zwoegend aan kop. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst moet het veel hebben van de werkpaarden die het heeft. Pure klasse heeft het zeker, maar het moet voornamelijk harken om de punten binnen te sprokkelen. Aanvoerder Dirk Kuyt was de aanjager van een team dat nooit mag versagen. Met het loodzware programma van de komende weken is het nog maar afwachten of Feyenoord de koppositie kan behouden. Naaste concurrent Ajax is toenemende lichtvoetigheid, bij Feyenoord zijn het zware passen.

“Goals om van te smullen”, kopt de Telegraaf vanochtend. De krant stipt aan dat de 5-0 zege van Ajax op NEC, wellicht toch een rol heeft gespeeld bij de Rotterdammers om minstens zo’n grote zege te behalen. Beide rivalen hebben 31 doelpunten gemaakt na 13 wedstrijden, een gemiddelde van bijna drie doelpunten per wedstrijd. Het was een maand wachten op de eerstvolgende zege van Feyenoord, maar de bus van PEC Zwolle heeft niet het gewenste resultaat behaald. Dit Feyenoord kan vanuit elke linie scoren; Jorgensen (8 goals), Kuyt (5 goals), El Ahmadi en Toornstra beiden met vier doelpunten in de Eredivisie. Als zelfs El Ahmadi met een idee begint te schieten, dan hoeft Feyenoord zich geen zorgen te maken over de scoringsdrift van de ploeg.

Het Algemeen Dagblad geeft aan dat Feyenoord een klinkende overwinning heeft behaald, maar dat de uitvoering weer niet van te watertanden was. Maar in De Kuip maken ze zich daar zelden zorgen over, zolang er maar gewonnen wordt. Met het zware programma voor de boeg, is het voor Giovanni van Bronckhorst te hopen dat Feyenoord geen last meer heeft van vermoeidheid en blessures. Zonder sterkhouders El Ahmadi en Vilhena werd er immers verloren van Go Ahead Eagles. Met de middenvelders wordt er ‘gewoon’ een overwinning op PEC Zwolle behaald.

Als zelfs de ogen van de doorgaans stoïcijnse Ron Jans beginnen te glinsteren bij het horen van de naam Dirk Kuyt, dan weet Trouw genoeg. “Een geweldig gevoel van respect voor Dirk Kuyt”, geeft Ron Jans aan. De ruime score camoufleerde een mindere dag van Feyenoord. Offensief marcheerde het niet. Elia zoekt naar zijn vorm, Berghuis en Basacikoglu kunnen ook niet voor een kwaliteitsinjectie zorgen. Maar Feyenoord heeft Kuyt. “De frisheid is weer terug”, constateert de 36-jarige middenvelder. Jans had ervan genoten.

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Dirk Kuyt Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties