Feyenoord Onder 17 zet NEC/FC Oss eenvoudig opzij

Feyenoord Onder 18 is zijn koppositie kwijtgeraakt aan NAC Breda Onder 19. In Breda ging de ploeg van trainer Jan Gösgens in een rechtstreeks duel met de Brabanders met 3-1 onderuit. 'En dat was verdiend. NAC was veel sterker,' oordeelde Gösgens.

Feyenoord was alleen in het eerste kwart van de wedstrijd in staat NAC echt tegenstand te bieden. De 1-0 in de 20ste minuut hing wel al even in de lucht en dat het tot aan de rust bij die score bleef, was vooral te danken aan doelman Wouter Beukers. 'Hij hield ons echt in het duel,' aldus Gösgens.

De coach van Feyenoord hamerde er in de rust op dat op het middenveld meer duels gewonnen moesten worden. Tegen het fysiek sterkere en fellere NAC bleek dat echter te veel gevraagd. De Bredanaars verdubbelden al snel de voorsprong en kwamen na een uur spelen ook op 3-0. Gösgens: 'En dan weet je dat het heel lastig gaat worden. Robin Polley bracht ons nog terug tot 3-1, maar meer zat er niet in. We kwamen gewoon tekort. Toch houd ik een voldaan gevoel over aan de dag, omdat Niels Butter en Alex Bangura een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de zege van Onder 19 bij Willem II. Wij hadden ze vandaag alleen ook goed kunnen gebruiken.'

NAC Breda Onder 19 - Feyenoord Onder 18 3-1
20' 1-0
53' 2-0
60' 3-0
80' 3-1 Robin Polley

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Blesgraaf (80' De Mooij), Van Mullem, Kaptein, Van Wetten; Buitenhek (46' Kubilinskas), Choukoud, Polley; Vicario (70' De Sterke), Tilborg (70' Barberoglu) en Roeleveld.

Feyenoord Onder 17 had zaterdag een gemakkelijke middag tegen NEC/FC Oss Onder 17. In eigen huis werd met 6-0 gewonnen en die score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen, vond trainer Cor Adriaanse. 'We kregen zat mogelijkheden, maar al met al hebben we prima gespeeld. We willen onszelf blijven ontwikkelen en dat gaat de goede kant op.'

De eerste twee Feyenoord-treffers vielen al snel in de wedstrijd, dankzij goed druk zetten op de bal van eerst Marouan Azarkan en daarna Wouter Burger. Azarkan behield bij de 1-0 in de vijfde minuut goed het overzicht en bediende Cheick Toure, Burger veroverde een kleine tien minuten later de bal op het middenveld en bracht met een steekpass Azarkan in stelling: 2-0. Twee doelpunten van Orkun Kökcü brachten het verschil op vier bij rust. 'We zochten goed de vrije man, gaven ook niets weg', aldus Adriaanse.

In de tweede helft bleef Feyenoord zowel in balbezit als bij balverlies degelijk vanuit de organisatie voetballen. De middenvelders bleven daarnaast diep gaan, iets waar deze week op was getraind. Adriaanse: 'Ik vond namelijk dat ze te ver van de spits vandaan stonden, te weinig in kansrijke positie kwamen. Positief is dan ook dat de middenvelders meteen hun goaltjes hebben meegepikt. Het laat zien dat we voor doelpunten niet alleen afhankelijk zijn van onze aanvallers.'

Feyenoord Onder 17 - NEC/FC Oss Onder 17 6-0
5' 1-0 Cheick Toure
14' 2-0 Marouan Azarkan
37' 3-0 Orkun Kökcü
38' 4-0 Orkun Kökcü
69' 5-0 Lion Kalentjev
71' 6-0 Noah Lewis

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers (69 Fetahi); El Bouchataoui (69' Hoogenboom), Kökcü (59' Kalentjev), Burger; Huijgen, Toure en Azarkan (59' Summerville).

Feyenoord Onder 16 klopt FC Twente in oefenduel
Feyenoord Onder 16 oefende zaterdag met succes tegen FC Twente Onder 16. De koploper in de competitie won thuis met 1-0 van de Tukkers dankzij een treffer van Toshio Lake. 'Het was van beide kanten niet heel bijzonder. Voor ons was het vooral zaak ritme te houden in aanloop naar het duel van volgende week met Excelsior,' aldus trainer Edwin de Graaf.

Twente speelde de hele wedstrijd zeer compact en verdedigend. Feyenoord had moeite om kansen te creëren. 'We voetbalden in een te laag te tempo, waren niet nauwkeurig genoeg in de passing,' verklaarde De Graaf. Desalniettemin nam de thuisploeg wel de leiding. Ridouan Kasrioui bereikte met een dieptebal Toshio Lake, die de keeper van Twente omspeelde en met links binnenschoot.

Het spelbeeld veranderde niet na rust. Feyenoord bleef te veel door de as van het veld voetballen, de zijkanten werden te weinig gezocht. FC Twente loerde op de counter. De bezoekers kregen een minuut voor tijd nog een gouden kans op de 1-1. Jay den Haan maakte hands op de doellijn, moest met rood van het veld, maar keeper Thijs Jansen behoedde zijn ploeg voor een gelijkspel door de penalty te stoppen.

Feyenoord Onder 16 - FC Twente Onder 16 1-0
24' 1-0 Toshio Lake

Opstelling Feyenoord Onder 16: Jansen; Van Leeuwen, Le Couvreur, Rustveld, Den Haan; Gündüz (41' Hoogenboom), Dijksteel (41' Yates), Vlijter (60' El Karbachi); Lake (41' Summerville), Doesburg en Kasrioui (78' Bogarde).

Derde zege op rij voor Feyenoord Onder 15
Feyenoord Onder 15 heeft zijn derde zege op een rij geboekt. Na overwinningen op VVV-Venlo Onder 15 (4-0) en AZ Alkmaar Onder 15 (4-2), was zaterdagmiddag FC Twente Onder 15 het volgende slachtoffer. 'We mogen blij zijn dat we met 0-2 hebben gewonnen, want bijna niets lukte vandaag,' aldus trainer Jeffrey Oost.

Feyenoord kende nog wel een flitsende start. Abdel Belarbi bracht zijn ploeg in de eerste minuut al op voorsprong uit een voorzet van Stan Maas. 'In de eerste tien minuten speelden we goed, maar daarna werd het minder en minder,' zo zag Oost. Kansen bleven er voor rust wel komen voor Feyenoord, Twente was niet bij machte gevaarlijk te worden.

Dat veranderde na de kantenwisseling. Feyenoord kwam nog wel fanatiek uit de kleedkamer, maar werd steeds onnauwkeuriger in de passing. Individuele acties liepen ook veelal op niets uit. Twente kreeg er moed van, ging geloven dat er iets te halen viel. De Tukkers creëerden ook kansen, maar doelman Rutger Bax hield zijn team op de been. Oost: 'Rutger was echt de uitblinker.'

In de blessuretijd maakte Robyn Esajas aan alle twijfels een eind door uit een rebound te scoren, na een inzet van Aimé Omgba. Oost: 'Op basis van het vertoonde spel kan ik niet zeggen dat deze zege verdiend is. Zo'n wedstrijd waarin niets lukt, zit er weleens tussen. Ik heb er vertrouwen in dat dit incidenteel is.'

FC Twente Onder 15 - Feyenoord Onder 15 0-2
1' 0-1 Abdel Belarbi
70+1' 0-2 Robyn Esajas

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Dalen, Valk, Van der Zeeuw; Zitman (36' Esajas), Naujoks, Deurloo (45' Papendrecht); Maas (52' Hall), Omgba en Belarbi.

Feyenoord Onder 14 verslaat ook NAC
Feyenoord Onder 14 is nog altijd zonder verliespartij. De koploper won zaterdag met 2-1 van NAC Breda Onder 14 en boekte daarmee alweer de zesde zege in zeven wedstrijden. 'We staan nog steeds bovenaan, spelen goed, dus ik heb niets te klagen,' reageerde trainer Daniel van der Meulen opgetogen.

Feyenoord had de controle in de beginfase. Grote kansen vielen er alleen nog niet te noteren. In de achttiende minuut brak Tyrell Tearr de ban. De spits draaide zich goed vrij en besloot meteen verrassend van afstand uit te halen. De keeper van NAC was kansloos op zijn schot in de lange hoek: 1-0. Kort daarna had Bienvenu Matabaro na een fraaie actie de score kunnen verdubbelen. Zijn inzet leek de kruising in te vliegen, maar de bal stuiterde via de lat toch nog het veld in. Feyenoord verloor vervolgens langzamerhand het initiatief en liet NAC voor rust terugkomen in de wedstrijd. Een uitglijder achterin na een dik halfuur spelen, leidde de Brabantse gelijkmaker in.

De pauze kwam als geroepen voor de Rotterdammers, die zich in de tweede helft herpakten. Het baltempo ging omhoog, een nieuwe voorsprong leek een kwestie van tijd. 'Zeker drie honderdprocentkansen kregen we, maar we waren voor het doel te onrustig in de afwerking,' zo zag Van der Meulen. Milan Hokke bevrijdde zijn ploeg echter vijf minuten voor tijd met een afstandschot dat via de onderkant van de lat in het doel verdween. Van der Meulen: 'We bleven erin geloven, zijn mentaal diep gegaan als team en hebben uiteindelijk verdiend gewonnen.'

Feyenoord Onder 14 - NAC Breda Onder 14 2-1
17' 1-0 Tyrell Tearr
33' 1-1
65' 2-1 Milan Hokke

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven (36' Van Wingerden), Owusu, Zouan, Christoffel (47' Hokke); Hartjens, Dos Santos, Benita; 't Zand (47' Oulad M'hand), Tearr en Matabaro.

Feyenoord Onder 13 walst over FC Volendam heen
Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagochtend in de tussenronde van het bekertoernooi geen spaan heel gelaten van FC Volendam Onder 13. In eigen huis werd het maar liefst 9-1 voor de ploeg van trainer Gaston Taument. Een flinke opsteker na drie competitienederlagen op een rij. 'Dit geeft veel vertrouwen voor de komende duels,' aldus Taument.

De coach van Feyenoord merkte vooraf dat zijn ploeg wat gespannen was. Volendam draait in de andere competitiepoule goed mee en werd dan ook beschouwd als een lastige tegenstander. Na twee vroege Rotterdamse treffers in de eerste zes minuten, beide kopgoals uit een corner, was de spanning echter verdwenen. 'We grepen ze meteen bij de keel en bleven de hele wedstrijd gretig,' zo zag Taument tot zijn tevredenheid.

Waar het Feyenoord de afgelopen duels bij momenten ontbrak aan een beetje geluk, viel alles nu wel de goede kant op, resulterend in nog twee doelpunten voor rust en vier na de pauze. Taument: 'We zetten echt veel druk op de bal en sloegen telkens meteen toe in de aanval. Er stond echt een ploeg vandaag. Dit is heel erg lekker na een paar teleurstellingen.'

Feyenoord Onder 13 - FC Volendam Onder 13 9-1
2' 1-0 Nesto Groen
6' 2-0 Hagos Zerisenay
18' 3-0 Gio-Renys Felicia
21' 4-0 Lars de Blok
32' 5-0 Daniel Lopes Varela
36' 6-0 Hagos Zerisenay
40' 6-1
46' 7-1 Gio-Renys Felicia
50' 8-1 Remsey van der Linden
60' 9-1 Nesto Groen

Opstelling Feyenoord Onder 13: Stehmann; Lopes Varela, Van Tol, Bogarde (44' Van der Heijden), De Blok; Rais, Van der Linden (50' Oetoehganal), Ourhis (50' Mohamedhoesein); Zerisenay (44' De Moes), Groen en Felicia.