Kritiek op Van Bronckhorst: ''Wat streef je als club na?''

Kritiek op Van Bronckhorst: ''Wat streef je als club na?''

Feyenoord leed afgelopen zondag – uitgerekend tegen nummer laatst Go Ahead Eagles - haar eerste nederlaag van het seizoen. Trainer Giovanni van Bronckhorst toonde zich na afloop echter complimenteus over zijn ploeg. In het programma Natafelen werden de uitspraken van de Rotterdamse coach besproken.

Martijn Krabbendam vond dat de oefenmeester kritischer had moeten zijn na afloop van de wedstrijd. ‘’Het gaat er gewoon om: wat streef je als club na? Als jij het hoogste nastreeft, dus kampioen wilt worden, dan mag je een nederlaag bij Go Ahead niet door de vingers zien’’, begint de journalist.

‘’Ik hoor Cocu al weken klagen over het spel van PSV. Hij is daar terecht kritisch op. Bosz vond zijn ploeg bijna arrogant spelen tegen AZ. Ook hij legde de vinger op de zere plek’’, gaat hij verder. ‘’Dan bestaat het niet dat je als trainer van Feyenoord maar zegt ‘off-day’ en ‘we staan nog steeds bovenaan’. Je verliest gewoon drie cruciale punten in de strijd om het kampioenschap. Go Ahead miste een stuk of zes spelers. Feyenoord miste er weliswaar ook een paar, maar dan alsnog heb Feyenoord gewoon de betere spelers. Hoe triest en emotioneel de week ook was – en dat was ‘ie –, je moet gewoon onder alle omstandigheden van Go Ahead winnen.’’

‘’Vergeet niet: ze hadden Ajax in drie weken op acht punten kunnen zetten. Acht punten. En je vergeet dat. Je speelt ook nog eens gelijk tegen Heerenveen. In plaats van acht is dat nu twee punten. PSV, dat voor geen meter draait, staat op vier punten. Iedereen zegt: ‘als er een keer een seizoen is dat het kan, dan is dat dit seizoen’. Het kan natuurlijk nog steeds, maar dan moet je geen moment verslappen en dan mag je gewoon niet verliezen van Go Ahead Eagles’’.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties